dilluns, 27 de setembre del 2010

El vot útil

Curiós país aquest, que després de set anys de sacsejada social i nacional, i quan l'independentisme sembla que està en el seu millor moment de la història, un sector de gent es dedica a jugar a veure qui és el més independentista, i a treure bilis diàriament contra al que ell considera que no ho és tant. Mentrestant l'unionisme ho aprofita i comença a despuntar a les enquestes. Jo d'això en diria la jugada perfecte d'Espanya.

Les enquestes tot sigui dit però, ara mateix són de mal fiar, és cert que són moments de descoordinació, d'estómac, de desconcert, en definitiva, de final d'etapa al país. L'autonomisme i el federalisme han vist perdre les seves últimes raons d'existir, i les enquestes no tenint en compte tot això, també poden endur-se la seva particular patacada pel que fa a la precisió d'encert.

En definitiva i parlant en plata, si féssim cas a aquestes enquestes, semblaria que contra tot pronòstic, bona part de l'independentisme se l'emportaria CiU (per allò que el soroll i el canvi no és bo i la gent necessita tornar a estar atomitzada), que el PP podria prendre el tercer lloc a ERC, i que aquesta mateixa, obtindria una patacada considerable. Un cop més, un 10 per Espanya. Si tot això passés, aquest país patiria una important regressió de 25 anys enrera, tornaríem de pet a la casella de sortida. Entendríem doncs, que la societat catalana no està preparada per afrontar la independència política, és a dir, no està preparada per continuar el procés encetat per tal que les seves vides esdevinguin millors. L'unionisme radical, a més a més, consolidaria una parcela important de país.

Catalunya en els moments claus i de cruïlla com el d'ara, o ho ha ha perdut tot deixant-s'hi la pell o s'ha acovardit. Davant d'aquest nova oportunitat doncs, només hi ha un vot útil que permeti continuar el procés que fa anys que seguim, el procés de valentia, de sacsejada social i de construcció nacional, l'únic que pot plantar cara a l'autonomisme i a l'unionisme recalcitrant. Aquest és, sense dubte, el d'ERC.
Enquesta d'avui de RAC1 (Grupo Godó).

9 comentaris:

Anònim ha dit...

POTSER SI, ERC,HAGUES GASTAT SENTIT COMU EN LLOC DE PACTAR AMB GENT DE DUBTOSA CATALANITAT,ELS TEUS ARGUMENTS SERIEN LLOGICS,PERO VETUA AQUI LA REALÑITAT,LA TOSSUDA REALITAT,TOTS SEBEM QUE "LA COSA" DELS DIARIS ES CERTA.LES CONSIGNES DE PARTIT,JA NO FAN EFECTE,NO T'ESCARRASIS.
JUGANT AMB BCN.

Eric ha dit...

Si un no s'escarrassa per aconseguir el seu objectiu és que s'ha lliurat a la covardia.
D'altra banda, si encara estem amb el rotllo aquest de donar carnets de catalanitat, és que no hem entès res. En comptes de tancar portes, el què s'ha de fer és que cada vegada hi hagi més desconcert entre els autonomistes com en Montilla, i l'única manera és parlar, pactar i fer-los entrar en contradicció constant.

Unknown ha dit...

Tot el món li fot canya a Esquerra ,aquest segurament serà un tio de dretes , autonomista o "purista-racista" (de CIU reagrupat o Laportista ).A mi no em fa falta ser anònim , signe amb el meu nom ( Vicent ) i vaig en la cara ben alta de pertànyer a un partit de gent preocupada per la gent . Primer resoldrem ( amb qui vulgui viatjar amb nosaltres ) els problemes reals de la gent , i després s'entetindrem , si pot ser , en mamonades de si son o tenen dubtosa arrel catalana , valenciana o balear .

Anònim ha dit...

Quan les coses surten malament la conclusió és que és el país que és "curiós".

La culpa és dels electors que no entenen res. En cap cas, mai de la vida, pot ser que es tracti d'un error garrafal que ha comès el partit que volia liderar l'independentisme.

Eric ha dit...

Correcte, el país del surrelisme per excel·lència és curiós, molt curiós. I a més a més, rondinaire, molt rondinaire.

Kuka ha dit...

Eric, soc una antiga votant de ERC però - confio m'entendràs - estic massa cansada de contemplar el panorama. Avui per avui i amb dubtes, votaria Solidarietat. Sisplau, podries fer una entrada fonamentant les raons per tornar sense dubte a ERC?! =:O(

Eric ha dit...

Moltes entrades meves ja van en la direcció del què ha fet ERC i la importància de tenir un centre-esquerra independentista al país. Però bé, et recomano especialment aquesta lectura:
http://delaguard.blogspot.com/2010/09/carta-oberta-als-i-les-independentistes.html

I aquesta:
http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/205201-una-necessitat-vital-refundar-cdc.html

Crec que has de valorar seriosament i fer un anàlisi acurat d'on veníem i a on som ara, quants avanços que hi ha hagut, i pensar que això no s'ha fet tot sol. Cal avançar-se i valorar què pot significar que ERC ja no sigui la tercera força i ho sigui el PP, i que per tant perdi tota la força per condicionar CiU o PSC per continuar avançant nacionalment i socialment com fins ara.
Els somnis d'una nit d'estiu són molt bonics, però només són somnis, com el de Solidaritat o RCAT. No hi haurà proclamació tal com diuen ells, simplement perquè no hi haurà majoria absoluta indepe, i llavors ens preguntarem, i perquè ha servit tot aquest rebombori i aquest mal rotllo. jo t'ho dic, per desgastar ERC i tirar enrera tots plegats.

Salut!

Anònim ha dit...

Ara em faràs votar a ERC? Ui no, gràcies.

Eric ha dit...

Déu me'n guardi! que cadascú foti el que vulgui. Jo escric perquè la gent valori i analitzi, si pot ser amb seriositat el que cregui més oportú.