dilluns, 3 de maig del 2010

Revival del Pop '60 aborigen

Ho avançava fa unes setmanes en un altre escrit; El Modernisme Aborigen finalment ha florit aquest 2010, i feia un repàs del què havia succeït fins al moment, quatre Aplecs Modernistes arreu del país i amb ells, l'excusa que hi dóna tot el sentit a la història, dos sorprenents recopilatoris de música Ie-ie, Pop i Garatge dels anys seixanta en català. A més, un número especial dedicat a aquest fenomen injustament oblidat a la revista Enderrock, ha fet que aquest revival del nostre primigeni Pop no només hagi entrat amb força als sectors més especialitzats en el món dels seixanta, sinó que ha aconseguit despertar alguna consciència fora d'aquest, on semblava que més enllà dels Setze Jutges ja no hi havia vida.

Doncs ara, el Sant Cristo gros! El nostre entrenyable amic Òscar Dalmau aka Phil Musical, després d'una feinada considerable de paperassa, ens obsequia a tot el poble català i a la resta del món, una recopilació amb tots els seus ets i uts (vull dir, que amb això traspassa els cercles undergrounds), de música lleugera que es fabricava als Països Catalans, un recull musical i estilístic més ampli dels treballs que treien els mítics segells Edigsa i Concèntric que es podrar trobar a les botigues de música del nostre país.

Aquí teniu la portada i l'escrit de la promo.


Ja ha sortit a la venda POP A LA CATALANA, la meva recopilació que recull 18 joies del pop vocal i orquestral fet a Catalunya durant la dècada dels 60. Disponible en format CD. El doble LP en vinil sortirà pròximament en una edició limitada de 500 exemplars. La versió CD la trobareu a les botigues del país.

Per cert, ja està en marxa el 2on Aplec Modernista d'Osona. En breu la informació i el cartell.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Vull un d'aquests 500 vinils!! que haig de fer per aconseguir-ne un?

Eric ha dit...

Buscar molt!!! Hi ha una botiga a Poblenou (BCN) que es diu Usher que n'hi ha força.
Salut!