dimecres, 19 de maig del 2010

Pista Lliure, una novel·la moderna

Avui toca un llibre, sé que no ho faig gaire mai, però aquesta és una ocasió especial. Es tracta d'un llibre escrit per un músic i amic que acaba de veure la llum fa molt poc, i que durant aquestes últimes setmanes ha estat presentat arreu del país. Concretament, nosaltres el vam presentar dins el marc del 1er Aplec Modernista del Segrià.

Pista Lliure de l'Albert Gil (Pagès ed.) és un llibre de vivències (segons l'autor, no necessàriament són le seves), de petits episodis de la vida i de les relacions divertides, tràgiques i contradictòries d'uns joves en un entorn de festes, bars i música amb l'epicentre de la cultura Mod com a rerafons. Políticament incorrecte i d'un estil absolutament directe, el llibre, tal com el descriu ell, no és només sexe, drogues i música, és una història coral que parla del pas del temps. Crec que és una novel·la poc habitual però necessaria per entendre i recordar els últims 20 anys d'una cultura underground i una manera de fer de molts joves del nostre entorn.

És la primera novel·la d'aquest històric del moviment Mod a casa nostra, ex-Brighton 64 i ex-Matamala, ara toca en un bon grup de Power-Pop anomenat Top Models i dirigeix el segell independent Bip Bip Records.

El recomano, és aire fresc i és diferent.