dijous, 13 de maig del 2010

Revival Northern?


La veritat, no és que sigui un boom espectacular penso jo, i sempre parlant només i exclusivament del territori britànic, aquí estem a anys llum del món Northern Soul, de fet, mai ha sigut popular. Però sí que després de l'aparició de la gran Amy Winehouse amb aquell aire que ens transportava directament a la Motown i del hit Mercy acompanyat del maravellós video clip de la galesa Duffy, sembla que hi hagi quelcom que es mogui en aquest sentit.

Tot això ho dic, perquè el resultat de tot el què acabo d'esmentar és una pel·lícula que s'estrenarà al Regne Unit al setembre que ara mateix us presento.

Soul Boy serà un film pels amants del Northern Soul, això és evident, dirigida per Shimmy Marcus i ambientada al 1974, cito textualment de la promo; És la història de joe McCain, un jove de 17 anys avorrit de la vida i de com s'introdueix a la moguda Northern, descobrint els Allnighters al Wigan Casino.

Veurem què tal, i esperarem que arribi a Catalunya (sinó ens la baixarem, està clar). Hi ha un fet que és evident en tot plegat doncs, que és que pel sol fet de que aquest film existeixi, això vol dir que hi ha mercat per vendre-la i aquesta és l'evidència que alguna cosa s'ha mogut respecte el Northern Soul, almenys allà dalt reitero. Uns amics em comentaven que fa molt poc acabaven d'arribar d'Anglaterra, concretament de Wigan, un dels bressols de la moguda, i en cap moment em van dir que van veure gent fent tombarelles pels carrers, però bé, fet i fet, tot això que ja tenim.


Trailer de la pel·licula.