dimecres, 26 de maig del 2010

Sèm e serem

Interessant festival que es donarà cita avui i fins el dia 12 de juny a la bonica ciutat occitana de Tolosa de Llenguadoc. Es tracta d'un reencontre transfronterer entre les dues nacions germanes o quasi bessones, Catalunya i Occitània, anomenat Sèm e serem Festival-musique contemporaine d'inspiracion traditionnelle occitano-catalana. Organitzat pel Casal Català d'allí i Convergéncia Occitana, amb el suport del Departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, compta amb un extens i molt interessant programa que va des d'una xerrada sobre la Rumba catalana, fins a una trobada de professionals i promotors culturals dels dos territoris. Evidentment aquest festival també s'il·lustrarà amb concerts tradicionals i avantguardistes, com el del dia 5 de juny on hi actuaran els marsellesos Mossu T ei les Jovents i els valencians Orxata Sound System, gran concert!

Ja ho sabeu doncs, si no teniu res a fer, sempre és interessant agafar el cotxe per fer quatre horetes encara no, i plantar-vos a la bonica ciutat de Tolosa per gaudir d'aquest encontre entre cultures milenàries.

Cal fer esment i felicitar-nos també, de la llei que s'està preparant i que en poques setmanes s'aprovarà al Parlament de Catalunya per protegir i recolzar l'occità, tant a la seva variant de la Vall d'Aran, com a la resta del territòri occità.

1 comentari:

Sedinis ha dit...

fa una pinta tremenda tot plegat! llàstima que coincideixi amb Patum. Vès, no es pot anar a missa i repicar, que deien...
Salut Barrut!