dimarts, 1 de juny del 2010

L'autodeterminació a TVC

Aquest dijous dia 3 a les deu menys deu, en ple prime time, la Televisió de Catalunya (la seva?) emtrà un documental ben fet i portarà cua. Adeu, Espanya? Un treball que compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya, i que explora la possible secessió d'aquestes nacions respecte els seus Estats respectius.

No sé si entre tots plegats ens adonem de la importància i la potència que pot tenir aquest documental quan s'emeti, un documental així en una televisió pública no només és arriscat, sinó que visualitza i normalitza el procés d'autodeterminació del poble en qüestió.

És allò que a vegades jo defenso dels fets i les lleis que s'han esdevingut en la política aquests últims vuit anys a casa nostra: Ja no hi ha marxa enrera, per més malament o més bé que s'hagi fet, per més simpatia o menys que tinguis per qui ho ha fet, resulta que a hores d'ara certa estratègia ha funcionat, i tenim un independentisme completament desacomplexat, que està a totes les capes de la societat, començant pel govern, un regionalisme amb problemes de subsistència racional, i un espanyolisme cada vegada més reduit.

Per això TVC, la nostra televisió nacional, amb tots els entrebancs possibles i per haver, i fins i tot amb gent mediocre treballant-hi a dins, ensenyarà a l'hora de màxima audiència aquest documental de la prestigiosa periodista Dolors Genovès.



Si teniu problemes mireu-lo aquí