dilluns, 14 de juny del 2010

El full de ruta

El full de ruta cap a l'alliberament nacional s'ha posat en marxa. Dimarts passat va entrar a tràmit a la mesa del Parlament la IP per començar a recollir signatures per tal que el Parlament de Catalunya, d'una manera absolutament oficial, es planti a Madrid demanant la independència política. Un fet sense precedents en 300 anys d'ocupació espanyola.

Què es pretén amb això? Doncs molt senzill, fer un pas de gegant, mai fet en la nostra història moderna, que signifiqui que el poble català junt amb les seves institucions, d'una manera oficial, seriosa i democràtica protagonitzi un pols institucional amb l'Estat espanyol; i, així, provocar i tenir per la via dels fets consumats un referèndum democràtic amb totes les garanties sota el braç, per presentar-se davant de la UE i els EEUU i després demanar l'ingrés com a Estat de ple dret.
Els passos són els següents:

- La Mesa del Parlament admet a tràmit, gràcies a la Llei de consultes, la proposta d'una IP. (Fet).
- Recollir les signatures.
- Portar-la al Parlament, debatre-la i aprovar-la per una majoria suficient.
- Esperar possibles recursos dels partits unionistes al Consell de Garanties Estatutàries. (Aquí si la IP no té problemes legals, no hi ha d'haver-hi problema).
- Anar a Madrid amb tota la pompa (Parlament, Govern, municipis, poble, teixit associatiu i premsa), a demanar una reforma de la Constitució perquè inclogui el dret de secessió. (Si l'Estatut ja ha sigut un escàndol nacional, us podeu imaginar què pot passar amb això??).
- Madrid ens ho tomba ipsofàcticament.
- Es torna aquí i, si realment hi ha voluntat política i social, unilateralment es fa un referèndum per pactar-lo amb la UE i EEUU, i després demanar l'ingrés de ple dret a la UE.

Senyores i senyors, aquest és l'únic full de ruta (llargament estudiat) realista i seriós que tenim sobre la taula, i tots n'hauríem de ser conscients per arremangar-nos i preparar-nos per anar tots a una.

Possibles problemes que hi haurà:

- Que un dels partits que han votat favorablement aquesta IP es faci enrere. ERC ha declarat a través d'un comunicat oficial que "Esquerra vol abocar-hi totes les seves forces, incorporant tota la seva militància i totes aquelles altres persones que hi vulguin col·laborar, com a voluntaris, per a recollir aquestes 220.000 signatures i moltes més si és possible". CiU, en boca de l'Oriol Pujol, amb un autèntic atac de cagarrines, ja ha anunciat que tot això (tot i votar-hi a favor a la Mesa!!) és fer volar coloms. Diu que si governen canviaran la Llei de consultes per tal que es puguin fer consultes sense permís (com ara), sense el rang de referèndum, amb la qual cosa el món ja no et pren en consideració (ull!!! amb la trampa i el cinisme d'això, ells volen continuar fent consultes municipals per anar tirant i tenir entretinguts els independentistes, no presentar un plet i la confrontació democràtica amb Espanya). ICV, com comprendreu, és una incògnita...
- Que el fricandó habitual i l'independentisme adolescent, fent gala de la seva nul·la capacitat estratègica i del seu egocentrisme, posi pals a les rodes contínuament com ha estat fent fins ara.
- L'ofensiva dialèctica dels mass media espanyols pot ser atronadora per la cohesió de la nostra societat.
- L'atac militar espanyol està absolutament descartat, d'altra manera, la independència seria efectiva, puix Espanya seria immediatament sancionada i retirada de la UE, i ells saben que això ja no s'ho poden permetre.

Ep! o almenys això és el que hauria de passar, i el que ara mateix té més possibilitats. Ja sabem que en política tot pot canviar.

2 comentaris:

Manel des de l'Exili ha dit...

Aquest full de ruta té alguns problemes:

1) No està clar que el Parlament que surti a la propera legislatura hi voti a favor. Perquè CiU no ho voti o s'abstengui o doni llibertat de vot (igual que a la ILP dels toros). Pensa que si com tot apunta CiU en treu prop de la majoria absoluta, uns 60-68, els convergents diran que com que al seu programa electoral no consta res de demanar un referendum, sino que cal es sortir de la crisi i per això s'ha d'estar a bones amb el govern espanyol, no t'estranyi que no facin res per aprovar la IP. Que pasarà?, doncs quatre manifestacions i com que tots els mitjans maxacaran que ara no toca, al cap de quatre dies, tot s'haurà evaporat. I 4 anys més perduts.

2) Encara que sigui per casualitat o perquè la suma d'ERC i Laporta-Carretero treu més de 30 i s'obliga a CiU ha pactar amb nosaltres (i no ho fa amb el PSC o PP), surt la IP aprovada al Parlament; a continuació es demana a Madrid i aquest diu que NO. Igual que amb Ibarretxe aqui s'haurà acabat la història. Estic segur que el qui governi Catalunya (CiU o el tripartit si surt de nou o pitjor PSC-PP o CiU-PSC) cap d'ells en fara causa bellis contra Madrid ni cercaran complicitats internacionals. Ho deixaran correr o només servirà per fer-se les victimes (com sempre fem).

3)Internacionalment amb la crisi actual, EU no voldrà cap problema intern que debiliti Espanya. Per això tancarà els ull i no diràn res. És un afer intern, igual que va passar amb Ibarretxe. Els USA, tampoc perquè l'Obama està amb ZP dient-li el que ha de fer per sortir de la crisi.

4) Fer un referendum no legal per part del Parlament?, ara ja ho podriem fer si hagués voluntat per part d'ERC i CiU. Ambdós tenen majoria al Parlament i haurien pogut acceptar les 3 ILP. O ambdós tenen més de 27 diputats per proposar la IP. Però la raó per no acceptar la primera ILP que va donar la Mesa per unanimitat (ERC+CiU+PSC+PP+EU) era que no era constitucional. Més clar l'aigua. Ni ERC ni CiU estan disposat a fer res per trencar la legalitat espanyola.

En fi company, per mi tot això apunta a un carreror sense sortida i penso que pot generar molta frustació.
Hauria estat molt més fàcil anar tots junts per proclamar la independència unilàteralment al Parlament, per després votar la Constitució de Catalunya i a aqui si que podriem mostrat internacionalment que hi ha un conflicte institucional perquè hi ha dues constitucions aprovades democràticament, després podem només fer un referèndum de ratificació de la constitució , igual que els espanyols ho van fer per donar per acabat la dictadura espanyola.

Hi ha precedents a Europa que aquest full de ruta és vàlid i a més només dependria de nosaltres. No caldria demanar permis a Madrid

Però es clar, puc estar equivocat, però la veritat tot ho veig molt recombulesc, mentre quan la candidatura unitària ho veig més clar i està reconegut internacionalment.

Eric ha dit...

Que CiU ens fallarà ja hi podem pujar de peu, està clar, sinó mira aquest article: http://www.elconfidencial.com/al-grano/20100614.html

Ara bé, fins ara no es podia fer aquest procés perquè no hi havia res seriós sobre la taula, bé, crec que ja ho explico a l'article.

I pel que fa a la Constitució de Catalunya i el fet que Reagrupament tingui un paper clau en la proclamació unilateral això sí que ho trobo rocambolesc, crec que ja han passat massa coses com per continuar preocupant-me que això serà així.

Lo de la Constitució no serveix per a res, ERC ja en va fer una fa 10 anys, és un divertimento per marcar paquet, però res més, si algú es creu que un llibret fet amb tota la bona intenció del món servirà per guanyar unes eleccions i proclamar la independència, és que ens hem tornat bojos.