dijous, 17 de juny del 2010

La relliscada de l'Abacus


Es pot ser més tanoca que un progre tronat? Bé, suposo que l'afer de pederàstia per part de l'església catòlica, per no parlar de les altres, és el tema més espinós i roí que he afrontat a la meva vida, aquí ja ho vaig escriure.

Però tornant al tema, la veritat és que és difícil trobar gent més allunyada de la realitat, contradictòria, cínica i falsa fora d'aquesta mena de pensament únic que es troba en el conglomerat de l'esquerra ortodoxa i estatalista, altrament coneguda com a
pijo-progre-multiculti.

El fet és que, deixeu-me anar al gra, la coneguda cadena catalana de llibres, papereria i joguines Abacus, que funciona com a cooperativa, i que en alguns àmbits com en el de la llengua, la modernitat i l'esforç empresarial, ha tingut un paper més que notable, ha patit una relliscada escandalosa, d'aquelles que fan vergonya aliena, per un qüestió ideològica. Ha decidit retirar de les seves prestatgeries el Rummikub, un joc de taula fabricat per l'empresa isrealiana Lemada Light Industries que es ven, amb gran èxit en més de 50 països d'arreu del món.

El fet tràgic no seria aquest, tenint en compte la moda antisemita que recórrer les nostres contrades, el rocambolesc i cínic de la cosa, és quan la mateixa cadena (segons El País) anuncia que la cooperativa ha decidit "buscar el producte en un altre lloc", concretament a la Xina, on el règim totalitari i opac aplica la pena de mort i retalla la llibertat d'expressió. D'allí surt un producte imitació, i segurament més bé de preu, anomenat Rummi.

Per tant, a partir d'ara si voleu comprar aquest joc en aquesta cadena, segons l'Abacus, comprareu un producte fora de qualsevol sospita diabòlica i amb un componen democràctic i compromès. Es pot ser més poca vergonya que això?