dijous, 19 de maig del 2011

10 desitjos per aquestes eleccions

Les eleccions d'aquest diumenge, després de les protestes semirevolucionàries d'aquests últims dies, han pres un caire especial. No només perquè poden ser una revàlida per alguns partits polítics, sinó perquè podrem copsar si aquest moviment espontani -o no- d'indignació general, impregna d'alguna manera en els resultats electorals. Altrament, serà com un somni d'una nit d'estiu.

Aquest és un post un xic diferent als habituals, en comptes d'intentar explicar el que passarà i fer política ficció, m'ha vingut de gust manifestar 10 desitjos personals per aquest diumenge. Aquí els teniu:

1. Desitjo que ERC freni l'excessiva sagnia de vots i pari una mica el cop. Bàsicament perquè penso que aquest país no es pot permetre el luxe de prescindir del partit històric que ha protagonitzat directe o indirectament tots els canvis polítics dels últims 80 anys. I perquè amb una ERC fluixa el país perd el referent de l'esquerra nacional, i el PSC i CiU es senten més lliures i legitimats per continuar exercint el seu covard regionalisme. És una qüestió de país.

2. Desitjo que a les Illes i al País Valencià l'ultradreta corrupte del PP no faci estralls.

3. Desitjo que el friqui de l'Anglada continui sent una anècdota de la vella Europa.

4. Desitjo que el caciquisme sociata de l'àrea metropolitana, i especialment l'alcalde de Sabadell Manuel Bustos, es fotin una bona patacada.

5. Desitjo que cert sector de l'independentisme que ha jugat a trinxar el moviment i a basar la seva existència en el simple i llastimós fet de fer mal al del costat, comenci a cavar-se la seva tomba en aquestes eleccions.

6. Desitjo que en Joan Carles Rodríguez es converteixi en el nou alcalde de St. Julià de Vilatorta i Vilalleons, fent fora així als cacics i tronats convergents instal·lats a la Casa de la Vila des de fa massa temps.

7. Desitjo que a la segona ciutat de Catalunya, l'Hospitalet del Llobregat, l'esquerra independentista torni a entrar a l'ajuntament de la mà de l'Eduard Suárez.

8. Desitjo que l'amic Francesc Ribera aconsegueixi entrar de regidor a l'ajuntament de Berga.

9. Desitjo que CiU freni la seva pujada electoral, bàsicament perquè un país monocolor, acostuma a ser un país amb un important dèficit democràtic.

10. Desitjo que els indignats catalans no perdin el nord i aquest cop facin més política que mai anant a votar també, per Catalunya i la seva llibertat. Sense política ni polítics hi ha el caos i el populisme.



Que tingueu una bona jornada electoral.

1 comentari:

Anònim ha dit...

m'adscric al punt 2

http://www.youtube.com/watch?v=iWfo8qeW_xE&feature=share