dilluns, 13 de desembre del 2010

Osona. Un any de l'any zero

Sí companyes i companys, avui fa exactament un any que la comarca d'Osona va protagonitzar un fet històric per Catalunya. Es tracta d'un procés iniciat amb fortes dosis de folklorisme a Arenys de Munt, desinflant-se fins a nivells de reducte en les últimes onades (excepte notables excepcions), però que va tenir la nostra comarca, com a punt central d'èxit notable i de rigorositat democràtica (veurem què passa a BCN ara). L'equip d'Osona Decideix va ser un equip compacte que va saber i va aconseguir fer un referèndum amb tots els seus ets i uts, on el resultat del qual i l'impacte mediàtic i social que va produir, produís un toc seriós d'alerta als diferents governs, tant municipals, autonòmics com estatals.

I és per tot això que avui celebrarem el primer aniversari, amb la presentació d'un llibre-DVD titulat Osona Decideix, imatges i dades d'una jornada històrica. Serà a les vuit del vespre al Temple Romà de Vic.

Esperem que tota aquesta sacsejada sobiranista que hem viscut els últims temps, no quedi afectada per els nous temps poc moguts que ara s'albiren, on el peix el cove i l'atomització social pot tornar a ser el pa de cada dia.

4 comentaris:

Josep ha dit...

El temps passa volant.

Anònim ha dit...

Que ens podries recordar qui va dirigir magistralment aquest "equip compacte (...)"?
Gràcies

Eric ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Eric ha dit...

Alfons López Tena. Només els miserables, i la gent que em coneix ho sap, poden pensar que jo tinc animadversió per l'Alfons.