dijous, 9 de desembre del 2010

El martell convergent

Infern vs. claror, la foscor del pou vs. la llum al final del túnel, descontrol vs. seriositat, desgovern vs. govern fort, irresponsabilitat vs. responsabilitat, independentisme arrauxat vs. catalanisme d'ordre, incompetents vs. professionals, traïdors que heu fet president un xarnego vs. catalans impol·luts, seny i rauxa vs. només seny...

Aquest és el discurs, si voleu simple i clar, però efectiu, que com un martellet ha anat repicant incansablement dia a dia, i des del primer dia del govern catalanista i d'esquerres, dins les ments dels ciutadants de Catalunya. Un sistema realment eficaç i implacable, a vegades cínicament intencionat, que tot el món convergent ha practicat com a norma general i ha repetit fins a la sacietat, aconseguint d'aquesta manera empastifar totes les capes i ens socials i comunicatius del país. Han convençut a milers i milers de persones habitualment allunyades de la política, i també entrar com una taca d'oli al nou independentisme. Fins i tot, m'atreviria a dir que a propis militants d'altres formacions polítiques també, creant així una sistema continuat desmoralitzador.

No ha servit de res i ha estat en va, malgrat dificultats i errors, que aquest país durant els últims 8 anys hagi estat capaç de realitzar una sacsejada democràtica i materialitzar avenços socials i nacionals poc imaginats abans pel catalanisme històric. Ni que el govern de Madrid, junt amb els grans poders econòmics tant catalans com espanyols, s'hagi incomodat de valent amb el fet que amb només un 14% independentista es condicionés un govern socialista, i ni tant sols que la nova Oficina Antifrau pugui desemascarar autèntics desfalcs econòmics. Per CiU i els seus acòlits, amb l'inestimable ajuda de l'independentisme express, tornar al govern era una qüestió de vida o mort. No podia ser que uns indesitjables niñatos amb uns impurs al capdavant governessin el seu cortijo i, per això, la seva insistència de l'estat de la qüestió sota el seu punt de vista a la societat ha estat letal, formidable, impecable. Em trec el barret.

Que el tripartit (fixeu-vos que des del primer moment han menystingut la formula govern de la Generalitat) fos el mal de tots els mals i que qualsevol fet o llei (encara que fos beneficiosa pel catalanisme) que es realitzava fos considerada un problema per a la societat, ha aconseguit i aconseguirà una cosa tan despreciable i perillosa per la salut mental com que CiU ocupi amb pràctica majoria absoluta durant els propers 8 anys (pel cap baix) tots i cadascun dels poders públics per administrar la població, un fet que sempre s'ha criticat i s'ha titllat com una limitació per a l'ambició necessària i poc plural políticament. Lícit, això sí.

Per acabar-ho d'adobar i fer contents als convergents, només faltaven les declaracions del ressentit i singular personatge Héctor López Bofill: "SI serà la força en la qual conflueixi el projecte central en defensa de l'estat propi un cop ERC, sense lideratges i sense credibilitat, entri en la descomposició definitiva". Bravo! La veritat és que amb mentalitats així de rabioses i plenes d'odi serà impossible assolir la independència, fiqueu-vos-ho al cap. Si a aquestes alçades, després de passar de 21 a 14 diputats independentistes al Parlament, encara no s'ha entès que l'independentisme no pot, ni ha de créixer a base d'un altre independentisme, sinó gràcies a esgarrapar sensibilitats fora d'aquest, és que o algú està sonat, o és un antipatriota. El tema és: Ser sempre els mateixos, però amb diferents collars, o augmentar suports. Sembla ser que per l'inconscient del López Bofill, l'independentisme no ha de créixer sinó canviar-li la marca. Que Déu ens agafi confessats.


11 comentaris:

Anònim ha dit...

Gent d'ERC, aneu cada dia pitjor. Ara tota la culpa és dels convergents dolents, que han enganyat els vostres pobres i innocents votants, oi?
Mentre no feu una autocrítica absoluta, no tindreu futur.

Eric ha dit...

Més encara?? I a sobre absoluta. Ja veig per on van els nous temps, tot absolut. Ho sento, però ara us toca governar i rebre de l'oposició, com vosaltres vau fer, o és que a sobre voldreu governar com si tot fóssin flors i violes??!! Una mica d'humilitat no us aniria malament.
Si feu passos reals cap al sobiranisme ens entendrem, sinó, hi haurà llenya de la bona. Vosaltres trieu...

Anònim ha dit...

"hi haurà llenya de la bona" sona a amenaces ... esteu acabats.

esvarnia ha dit...

Crec que aquí hi ha l'arrel del problema (o bona part):
http://www.avui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/343041-el-repte-derc.html

i no al centre-dreta de ciu.


I algú ho havia de dir:
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/343331-carod-rovira-defensa-que-puigcercos-i-ridao-han-de-dimitir.html

Eric ha dit...

Si anònim, gaudiu mentre podeu. Estem acabats, som el pitjor, bla, bla, bla...
La llenya serà la mateixa llenya que es pot fer dins el joc polític democràtic, talment com fan els altres partits del món mundial, o és que tot el món pot fer llenya i fer pressió menys ERC??!! No al·lucinis i fes un una til·la.

Dies de fúria ha dit...

Buf!!!! De debò, Eric, crec que convé una mica més de reflexió, un instant de silenci i contemplar la realitat sense aquesta espiral d'apriorismes, prejudicis i absurditats. Aquest post no hi ha per on agafar-lo. Si això és el que realment penseu ha passat, si aquest és el diagnòstic polític que fas del que ha passat... és que no heu entès res de res, i això és un pèssim punt de partida per fer el que us toca fer, que és molt. Jo no penso entrar a rebatre res, el problema de dir el que has dit no el tenim els altres, sinó vosaltres mateixos si us arribeu a creure aquestes coses.

Com a amic, et recomanaria consultar qualsevol de les onades d'enquestes del CEO pel que fa al que pensen i volen els votants d'ERC... us pot estalviar molts culs de sacs estratègics...

una abraçada

Eric ha dit...

Estimat company, entenc i accepto que és un post dur i segurament no serveix per bastir ponts, però a vegades un necessita treure pensaments.
Aquest post forma part d'alguns pensaments meus, i sí, tot això ho penso i crec que és un dels fets dramàtics que han succeït en aquest país, i per tant, no me'n desdic.
Ara bé, com molt bé insinues, és cert que hi ha altres coses que han de ser tractades, com per exemple el paperot de certs personatges de l'independentisme express, i evidentment, els errors i les coses que han de canviar a ERC (talment com pateix tothom, no només ERC). Però ara no vull ni em dona la gana fer-ho, bàsicament perquè en aquests moments el partit necessita silenci i deixar treballar els que ja estan treballant per reconduir la situació. Com molt bé entendràs, jo de moment m'abstinc de fer més llenya. Ja arribarà el moment.
Salut i pàtria!

Anònim ha dit...

No heu entès res, seguiu tancats en el vostre bucle, no us passo pel cap que ara, desallotjat el PSC-PSOE del govern català, hi ha una gran oportunitat per crear un gran front independentista?, encara seguiu en la dinàmica dreta-esquerra que ha entrat en crisi a tot Europa. Us enfonsareu encara més.

Eric ha dit...

Garlar sense saber de què garles és perillós company, bàsicament perquè quedes malament. Està clar que ja hi ha gent que està pensant com recollir quelcom del PSC, talment per fer l'esquerra nacional, el que precisament tu critiques. Noi, n'hi una eh...

per cert, t'has fet la pregunta del perquè del daltabaix (en part) també del PSC? Qui els ha posat a dalt despullats? qui els ha posat davant del mirall? qui els ha fet donat la cara des de la Generalitat? Qui ha fet la prova del cotó federalista per demostrar que la paret estava molt bruta i desemmascarar-los?
Ja t'ho dic jo, el poli brut, ERC. Un cosa que CiU no hagués fet mai, bàsicament perquè són tant autonomistes com ells.

esvarnia ha dit...

Primer felicitar-te per aquest blog i espai de discussió-reflexió, malgrat la que està caient...
Temps al Temps.
Però crec que és interessant la proposta de crear un espai d'esquerra nacional i que hi podria coincidir molta gent en aquests moments (cosa que NO s'ha fet en campanya i se n'ha renegat bastant).
L'altre tema és com s'ha apartat Carod... mala imatge de partit si vols governar.

Salut!

Eric ha dit...

Gràcies company.
Lo de l'esquerra nacional, tranquil que és un procés que està a l'ADN del partit. No només no s'abandonarà sinó que ja s'hi està treballant per reconstruir-lo.
Les campanyes electorals s'han d'entendre com a moments especials i insòlits, pel que fa que, ERC optés per tenir un xoc amb el seu competidor més proper, que en aquell moment era el PP. Són coses que passen.