dissabte, 31 de juliol del 2010

Vacances?? No pas...

Senyores i senyors, aquí va el meu últim post de la temporada, això vol dir que durant el mes d'agost deixaré relaxar una mica la ment, només una mica, i em dedicaré a gaudir de l'entorn. Vacances?? Ni molt menys... El que m'espera properament són uns dies i setmanes delirants kilomètricament parlant. Estaré rodant amb la banda per tota la nació i part de l'estranger; Per Ponent, a Miranda Do Douro, Formentera, Menorca, Gràcia, Ripollet, Vilafranca... Un no parar de feina i noves emocions.


Per tancar doncs, us llanço tres recomanacions per passar l'agost però pensant amb l'avenir:
Una. Sigueu feliços.
Dues. De cara al curs vinent, i quan tot es clarifiqui políticament, sigueu seriosos i pragmàtics. Pot ser una tardor molt calenta.
Tres. Gasteu i gaudiu en català!
Fullejant avui l'Avui, m'he esparverat en veure l'enquesta del CEO referent a la dieta cultural de les catalanes i els catalans. És evident que en algun àmbit s'ha de valorar que hi ha una desigualtat tremenda entre el català i el castellà (ex. cinema), i que per tant les dades són poc reals o en tot cas il·legítimes, de totes maneres però, és greu i trist de veure com en el camp de la música i els llibres, el català estigui en un nivell tant i tant baix. Això amics meus, és com aquell que un dia va dir amb tota pompa: Al nostre moviment hi sobra independentisme i hi falta catalanisme. Evident, i és que no sé si seria gaire agradable tenir un país lliure, i estar mentalment trinxats.

Per acabar de reblar el clau, aquest estudi, també ensenyava com els dos primers diaris de preferència dels catalans, amb una distància insultant respecte als seus competidors , eren el TBO de Catalunya i La Vanguardia monàrquica, és a dir que, malgrat pugi l'opció independentista, la sociovergència regionalista mental continua arrasant, i fa tot l'efecte que tot continuarà més o menys igual, l'autocentrament nacional continua sent inexistent.

Hi ha tanta feina per fer, per crear la majoria social (encara que sigui una majoria simple), que encara me'n faig creus quant veig a il·luminats proclamant que al gener podríem tenir la independència. Serietat i estratègia companys!

Bon istiu!

1 comentari:

Magic Pop ha dit...

Bon estiu, Eric. Vos desitjo molta sort per a la gira badabadoca. Com ben bé dius, intentarem ser feliços i pragmàtics fins allí on mos deixon.

Una abraçada
Àlex