dimarts, 27 de juliol del 2010

Spain is pain

Malgrat les declaracions del portaveu del Departament d'Estat dels EEUU, Philip Crowley, afirmant que la independència de Kosova és un fet aïllat i singular, fruit segurament d'un cert bon rotllo que Obama està vivint i ha d'escenificar amb l'actual president espanyol, la veritat és que la realitat és i serà tossuda. El que ha passat i la lectura que hem de fer és que, si un país vol, pot, és a dir, a aquestes alçades de la història, al primer món, qui vulgui fer la seva propia vida i seguir el seu propi camí, si lluita i creu en si mateix ho acaba aconseguint, així de simple i senzill. És la gràcia del triomf de la democràcia i la moral liberal, que en una bona part del planeta avui en dia ha triomfat, almenys de moment. Per això estem en el millor moment de la història i ho hem d'aprofitar al màxim, potser mai més ho podrem tenir així fàcil. La història està a les nostres mans.

Primer hem d'aconseguir la majoria social, i després fer una declaració unilateral des del Parlament. La primera costarà, perquè malauradament encara hi ha il·lusionistes que creuen que ja la tenim i no paren de fer espectacles grotescos, i lluny d'acostar-nos-hi, ens hi allunyen (hi som aprop però). La segona, serà com una separació normal i corrent, haurem de repartir els bens i aguantar els plors i amenaces de l'altre. Fins i tot nosaltres tindrem sentiment de culpa, i hi haurà una part del nostre cos que intentarà tornar, però tothom sap que això mai té marxa enrera.

Aquí va la llista d'una part significativa dels Estat qu
e reconeixen Kosova:

Estats Units
Alemanya

Australia

Austria

Canadà

Japó
Itàlia

Fr
ança
Finlàndia

Irlanda

Regne Unit
Suècia

Suïssa
...

I aquí la vergonya del planeta (podreu veure que són països que brillen per la seva defensa pels drets humans):

Rússia
Bielorússia
Espanya
Sèrbia
Kazakhstan

Indonèsia

Xina

Vietnam

Romania

Argentina
Sri Lanka
... vaja, les joies de la corona...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Força d'acord amb el teu comentari, company.

El que no em queda clar és com mesurem si estem aprop o lluny de la majoria social... és evident que hem avançat en els darrers temps, però com ho mesurem? Quin indicador ens faria dir que ja tenim majoria?

Josep ha dit...

Val a dir que Kossovë, a mig termini, acabarà associant-se, o fins i tot integrant-se, a Albània. D'Igual manera que Moldàvia acabarà confluint amb Romania. I Irlanda del Nord amb la República d'Irlanda.

La primavera de les nacions no és només independentisme, en alguns casos serà reunificació.

Josep ha dit...

Per cert, aniràs a Miranda? És la comarca de llengua astur-lleonesa de Portugal (Bragança).

Anònim ha dit...

El Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU no accepta que un estat amenaci la integritat territorial d'un altre estat, però accepta la declaració d'independència d'una part d'un estat malgrat que aquest estat no hi sigui d'acord. Si Espanya està contra la independència de Kosovo no és perquè li caigui malament el país eslau sinó perquè veu venir la que li caurà als anys vinents: ADÉU ESPANYA!