dimecres, 7 de juliol del 2010

Catalunya wagneriana

Com a wagnerià que sóc, avui vull fer un petit homenatge a aquest immens compositor alemany, Wagner encara no havia tingut cabuda en aquest bloc i això no té nom. Doncs bé, avui, talment com a principis del segle passat, Catalunya torna a ser wagneriana. Us deixo amb l'ària de la cavalcada de les Valquíries, una de les més famoses de Richard Wagner.



Les valquíries (de l'antic alemany Walkyrien) són uns dels personatges femenins més importants de la mitologia escandinava. Eren unes guerreres belles, verges i d'una gran fortalesa, amb la capacitat de guarir qualsevol ferida, i la missió d'acompanyar al Valhalla els herois caiguts en la batalla. Allí els atenien servint-los hidromel i delectant-los amb la seva bellesa. En algunes llegendes es diu que podien transformar-se en cigne.

Habitualment vivien a Wingolf, al costat del Valhalla. Les Valquíries eren filles d'Odín i les comandava la deessa Freyr.

La més famosa és Brunilda (Brunhild significa guerrera bruna en alemany antic) gràcies a l'obra de Richard Wagner, L'anell dels Nibelungs. Era la reina de les Valquíries i la seva força era superior a la d'una dotzena d'homes.

Avui les Valquíries ajudarant els jugadors i al poble alemany a guanyar la fastigosa supèrbia espanyola. Avui cada català, també tindrà una Valquíria perquè el protegeixi.

Catalunya amb Alemanya!

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.