dimarts, 11 de novembre del 2008

Vota el veto ERC!


Mentre el poble català, cansat i desmobilitzat, espera la sentència del TC sobre l'Estatut i els sobiranistes esperem en candeletes que ens el tombin definitivament, al Senat espanyol es lliurarà la segona batalla per la dignitat.
CiU amb mala gana, posarà un veto als pressupostos (nefastos per Catalunya) de l'Estat bàsicament per fer d'oposició, els nacionalistes espanyols d'esquerres (PSC-PSOE) evidentment votaran a favor, ICV... pse, no m'importa, i ERC s'ho està pensant. Tal com molt bé explicava el diari Avui, el PSOE al Senat a diferència del Congrés, pot tenir seriosos problemes perquè si tant sols Esquerra vota a favor del veto, els pressupostos no es podran aprovar i hauran de tornar al Congrés on allí segurament es tornaran a aprovar sense problemes, amb la inestimable ajuda dels gallecs i els bascos. Si home! aquells que apostaven tant per solucionar el seu problema polític tacat de sang, però que han acabat acceptant uns quan millonets més i donar suport als seus botxins.
Quin és el dilema doncs per a ERC? Si vota a favor dels pressupostos, pot guanyar temps per negociar encara més amb el Solbes i treure'n escorrialles, si vota pel veto, s'acaba la negociació i els pressupostos es tornen a aprovar tal com estant al Congrés.
En política, jo entenc i fins i tot prefereixo la practicitat i detesto els somiatruites, però és clar, quan ja portem massa temps aguantant mentides i enganyifes per part d'Espanya, potser haurà d'arribar un dia que ens haurem de plantar-nos, i presentar-nos al camp de batalla amb l'arma cargada i no amb una pistola d'aigua.
Ho sap tothom i és profecia que, encara que negociem fins a l'últim minut sempre acaba guanyant la banca, o sigui Espanya, i acabem desgastant el país i l'electorat, en canvi si et plantes, pots començar a donar la sensació que amb Espanya ja no s'hi pot ni negociar ni pactar, que és precisament el que ells han volgut sempre, i per tant, pots jugar a donar a entendre que la única sortida ja no és demanar més sinó prendre el que és teu.
Vota el veto ERC!