dimarts, 4 de novembre del 2008

Enjoy Obama!


Avui el planeta es mourà, no només materialment sinó mentalment. L'estat d'estats més poderós del món celebra una de les eleccions més emocionants i segurament més importants de les últimes dècades. Els fets ho avalen; canvi de mil·leni, nova era, la crisi econòmica més greu des del crack del 29, canvi climàtic...
Doncs bé, avui el candidat blanc a la presidència dels EEUU pels republicants conservadors McCain, i el candidat dels demòcrates liberals Obama, lliuraran batalla a les urnes, demostrant així un exercici mundial de normalitat democràtica. Això semblaria una fotesa, però podeu estar ben segurs que en els temps actuals que vivim, que això passi al país amb més poder del món, per si sol ja és una victòria humana.
Jo, com que sempre em mullo, detesto el no sabe no contesta, evidentment aposto pel mal menor, Barack Obama. Ho reconec, és un paio que em cau bé i considero que un negre de president als EEUU, no només aportarà més sensibilitat a la política mundial, sinó que curiosament, després de segles de tràfic d'esclaus negres i de racisme brutal contra ells, aquest fet per a mi, ja significa justícia còsmica.
Però, ai las, no espereu, com fa l'esquerra pija europea, que Obama arregli el món en un tres i no res, no espereu que sigui un farsant sociata europeu com el mentider ZP, per sort és un liberal anglosaxó. Obama farà el què podrà, tenint en compte el món que tenim jo no n'espero gaire, però segur que aportarà aire nou i maneres de fer més obertes i justes que el cowboy que hi havia fins ara a la Casa Blanca.
Per a mi, i crec que pels catalans, Obama és una bona oportunitat perquè el món i sobretot la vella Europa infectada pel jacobinisme francès, entengui que el federalisme real, el dret de decidir, la radicalitat democràtica, l'economia lliure de mercat justa per a petites i mitjanes empreses, en definitiva el liberalisme social és un mal menor per no ser tan sapastres.
Tot això ho dic perquè quan arribi l'hora del nostre referèndum l'ajut americà segur que costarà menys que l'europeu, bé, ara ja costava menys...
Com diríem aquí: Pit i collons Obama!