divendres, 28 de novembre del 2008

Independència intel·lectual


El pensament espanyol és mort. No vull dir que no hi hagi espanyols que pensin, sinó que el centre intel·lectual d'Espanya ja no té cap significació ni eficàcia actual dintre del moviment general d'idees del món civilitzat. Per això nosaltres, que tenim cor de seguir dintre d'aquest moviment general, hem de creure arribada a Espanya l'hora del campi qui pugui, i hem de desfer-nos ben de pressa de tota mena de lligam amb una cosa morta.
Això no ha de costar gaire envers les manifestacions superiors de la intel·ligència, perquè d'una part el centre intel·lectual d'Espanya ja en produeix ben poques, i d'altra part la nostra vocació i la nostra educació lliure i personal ja ens n'aparten, d'aquell centre (...)
Pensem que el dia que Catalunya s'hagués deslliurat del teatre i de la premsa de Madrid (i de la d'aquí que encara es fa a la madrilenya), la nostra independència intel·lectual estaria molt avançada; i que el dia que la nostra independència intel·lectual siga complerta, lo demés serà lo de menos, i Catalunya formarà part d'Europa.

Joan Maragall i Gorina, any 1897.

No tinc paraules sobre això.
Només dir que veient el Maragall d'ara i el d'abans m'agafen ganes de plorar. Que el pijo de St. Gervasi i tota la seva patuleia pseudo-catalanista del PSC, vegi ara la llum després de 30 anys marejant la perdiu i fent la puta i la Ramoneta, donant cova al socialisme espanyol i el multiculturalisme filofeixista ficat a casa nostra, no em dona absolutament cap mena de credibilitat. Si volen anar de catalanistes ara que vagin a picar pedra, tal com hem fet nosaltres tota la vida.

5 comentaris:

Josep ha dit...

Espanya to té un gaires neurones, és cert. Però tampoc li cal, té molta musculatura i molta mala llet.

Elies ha dit...

Benvolgut, et convido a unir-te als BAT BLOCS (Blocs Against Tripartit).

http://batblocs.blogspot.com/

canya!

Josep ha dit...

Oh! I què serà, Blogs pro Sociovergència? Blogs pro Convergència?

Fins que la CUP i ERC no sumin el 50.1% dels vots, poc marge tenim

Dies de fúria ha dit...

JOSEP, PER SI ET FA POR INTOXICAR-TE SI HI ACCEDEIXES:
Tots els blocs adherits a aquesta xarxa som blocaires catalans que, des de la nostra llibertat de criteri, pensament i opinió, lluitem per una terra lliure i pròspera.

Considerem que el règim polític del govern tripartit ha esdevingut una autèntica plaga insofrible i immerescuda que pateix la nostra nació.

I ens comprometem a convertir la nostra opinió en una arma combatent per la llibertat, individual i col·lectiva.

Elies

Anònim ha dit...

Maragall i Gorina...can Gorina, casa sabadellenca d'on han sortit la mare del Gran Maragall i l'alcaldable del Pepé, en Gorina, sabadellenc.
Coses que passen.
A més, en basc gurina vol dir mantega.