divendres, 3 d’octubre del 2008

A favor de la crisi.


No és que m'agradi el patiment, no sóc catòlic, però crec que el món occidental necessita una posta a punt i ja se sap, això només es fa, com els vehicles, quan alguna cosa no funciona.
Se sap i és profecia que el despilfarro en massa no va bé pel planeta ni va bé per l'intel•lecte humà, ens fa tornar imbècils i xarons; fa que les comoditats, que són molt importants i valuoses pel progrés humà, es converteixin en banals. Per tant, la crisi simplement és un toc de campana que fa el planeta per aturar-se i seguir endavant en millors condicions, és quan el cos et diu prou i t'ho manifesta a través d'un constipat, un mal de panxa o vés a saber què...
Doncs això, el món necessita una aturada important i que la gent comenci a estrènyer-se el cinturó, diria més, fins i tot necessita un canvi de mentalitat, com per exemple la que es manifestarà a EEUU amb la nova victòria al novembre d'un nou bon (a grans trets) líder liberal com l'Obama.
Però i si parlem d'Espanya? I també, ai las! de Catalunya? puix malauradament estem lligats des de fa més de 300 anys en aquest país de garrulos, la cosa es complica una mica més. Si el món necessita una aturada, Espanya necessita un rentat de cervell complert. Aquest país de funcionaris amb mentalitat mesetaria i de pagesos subvencionats, ha fet el pitjor que podia fer un Estat: concentrar la seva economia en el totxo, així el que han fet és, per un cantó trinxar el sòl, per tant el país, i per l’altre, enriquir-se desmesuradament durant 10 anys sense parar per crear una classe de gent (tots els que depenen del sector immobiliari) desmesurada. No hi ha pitjor persona que un nou ric creieu-me, té una falta de noblesa, d’escrúpols i d’intel•lecte, que el fa un personatge perillós, però efímer, és clar. Espanya, estarem d’acord, és un país nou ric i amb desmesura.
O sigui que, per aquest Nadal res de joguines a manta i gambes de Palamós per parar un tren, haurà d’haver-hi més control en les despeses familiars, i això l’intel•lecte ho agrairà.
Lo bo de tot plegat, és que el govern del mentider a sou, diu que en uns anys Espanya econòmicament passarà per davant a països com França i Alemanya. Pobres desgraciats, i pobres de nosaltres, els catalans per aguantar un país de garrulos com és Espanya.
Avís als torristes, això ho dic per la gran massa, no per nosaltres... Ja m’enteneu.

La foto: Una imatge de la nostrada vila de Benidorm, un exemple de la garrularia espanyola amb el permís dels blaveros autòctons.

1 comentari:

Josep ha dit...

És més: cal aprofitar la crisi abans no s'acabi.
Miri vostè aquest enllaç:
http://www.piradosalpoder.com/pirados/21/03/2006/1169