dilluns, 13 d’octubre del 2008

El Pujols oficial


Diuen que el temps ho cura tot, no n'estic segur que això sigui del tot cert, però segur que llima moltes coses. El que és segur és que les coses cauen pel seu propi pes. Catalunya, per exemple, va inevitablement cap a la independència, són masses anys de patiments i humiliacions, i és clar, això ja no s'aguanta per enlloc, diguem que el temps ho posarà i ho està posant tot a lloc.
Seguint amb això que estic escrivint, Barcelona, el centre del món segons el nostre filòsof far i guia, per fi dedicarà un carrer al creador de la religió científica catalana, Francesc Pujols. Després de la placa de pedra, no posada per l'ajuntament, a la Plaça Reial (on ell va néixer), mig tapada per els para-sols del restaurant que hi ha, on diàriament hi dinen desenes i desenes de guiris que no saben ni tant sols què és Barcelona, els barcelonins i en general els catalans haurem fet un xic més de justícia amb aquest gran personatge. Evidentment falta molt per fer, ja sabem que Francesc Pujols és el savi maleït i oblidat per la cultura oficial catalana.
Aquí teniu la notícia que ha publicat la Fundació Francesc Pujols:

Barcelona bateja un carrer en reconeixement de Francesc Pujols
18/10/2008 - 12:00
On: Carrer Francesc Pujols Barcelona

El filòsof de l'Ateneu per antonomàsia. L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el nom de Francesc Pujols a l’antic passatge del Duc de la Victòria, una petició que havia defensat l'Ateneu Barcelonès des de l'any 2006, en motiu del centenari de la instal·lació de l'Ateneu Barcelonès al Palau Savassona. El dissabte 18 d'octubre, a les 12:00 hores, es realitzarà un acte oficial on s'inaugurarà la placa biogràfica de Francesc Pujols.

Un acte amenitzat amb la Banda de Martorell i amb la presència del capgròs "Senyor Paco", que la vila de Martorell dedica a aquest filòsof. Una celebració que comptarà amb la presència de les autoritats municipals de Barcelona i Martorell i del sr.Oriol Bohigas, president de l'Aten
eu Barcelonès.

Jo hi seré!

3 comentaris:

Josep ha dit...

Has anat a l'homenatge al Xirinachs?
Sintonitza la linterna de la cultura... www.cope.es que es llueixen

Biel Barnils Carrera ha dit...

Jo li dedico tots els comentaris de llibres fins que acabi l'any des del meu racó literari.
Ja en porto uns quants...

Anònim ha dit...

Recordeu que el dijous 23 d'octubre a les 20h. a la llibreria La Tralla de Vic es presentarà el llibre de Joan Cuscó sobre Pujols. "F.Pujols i Morgades. El filòsof heterodox".