divendres, 10 d’octubre del 2008

COMUNICAT DE LA PDD


COMUNICAT DE LA PDD

DAVANT DE LES INFORMACIONS APAREGUDES A LA PREMSA DURANT LES DARRERES HORES, LA PDD CONTINUA TREBALLANT PER DONAR RESPOSTES


El proppassat 7 de setembre, la Plataforma pel Dret de Decidir, formada per entitats i organitzacions culturals, cíviques, sindicals, empresarials i polítiques, va començar a posar les bases de la resposta ciutadana a qualsevol ingerència provinent del Tribunal Constitucional.

Les més de 100 personalitats reunides davant del Palau de Justícia van donar suport als tres eixos que la PDD va fixar com a fonamentals pel futur del nostre país: el finançament, la potencial sentència del TC en contra de les decisions preses pel poble català i les ingerències en contra de la cultura i la llengua.

Les informacions aparegudes a la premsa durant el dia d'avui assenyalen que, si realment els rumors es confirmen, el TC atemptarà almenys en contra de dos dels pilars fonamentals de la vida cultural, social i política del nostre país: la llengua i el finançament.

En aquest sentit, la PDD considera:

- Que l'única resposta possible és la defensa del dret de decidir del nostre poble i la constatació que qualsevol sentència del TC serà profundament antidemocràtica, tenint en compte que 12 jutges d'aquesta instància judicial polititzada decidiran en contra de la decisió del poble català.
- Que el poble català necessita de forma urgent un sistema de finançament que sigui just i adequat a les necessitats socials, educatives i sanitàries de la seva ciutadania. Només d'aquesta manera es podrà garantir el seu benestar.
- Que només un bon finançament i la capacitat del dret de decidir podran garantir unes infraestructures que responguin a les demandes fetes en la mobilització del proppassat 1 de desembre.

És per això que la PDD aprofitarà la reunió convocada pel proper dissabte al matí amb totes les organitzacions que van participar a la roda de premsa del 7 de setembre per buscar consensos que permetin una resposta unitària i plural a la sentència del TC.

La PDD és l'actor que treballarà i donarà respostes des de la societat civil organitzada que reivindica el dret de decidir. Només amb l'exercici d'aquest dret el país avançarà de forma social i nacional.