dilluns, 6 d’octubre del 2008

6 d'Octubre


Tal dia com avui, fa 74 anys esdevingueren els fets del 6 d'octubre. Uns fets a tenir molt en compte per saber d'on venim, què passava i qui va respondre a l'hora de la veritat en aquest país. Un sector nombrós del catalanisme ferm va decidir dir prou a la farsa de la República espanyola dominada en aquells moments per la ultra dreta, però espatllada també per una esquerra espanyola recargolada, il·lusa i a anys llum del projecte català inicial de l'avi Macià, on preconitzava una Catalunya independent, culta i liberal d'esquerres on tothom estigués protegit per un sistema molt semblant a l'estat del benestar, que dècades més tard protagonitzarien els països del nord d'Europa.
Des d'aquest bloc doncs, vull honorar els homes i les dones que sortiren armats per defensar la llibertat nacional de Catalunya.

Vull recordar que també, durant la matinada del 6 al 7 d'octubre, la senyera de l'estel solitari, la nostra bandera de la República, va onejar ben dreta i sola a l'ajuntament de la capital d'Osona. Un fet que, per vergonya de tots, no han volgut fer ni en democràcia, els nostres governants "catalanistes" de Vic.

Si voleu bona informació sobre aquest episodi de la nostra pàtria entreu aquí:
http://webs.racocatala.cat/cat1714/6octubre.htm