dimecres, 9 de juliol del 2008

Juliol Pujolsià


Els catalans tenim la sort d'haver tingut personalitats, homenots que diria aquell de Palafrugell, que al llarg dels segles han aportat progrés, cultura, humanitat i avantguardisme a la Terra i als éssers humans: Abat Oliba, Ramon Llull, Ramon Sibiuda, Joan Coromines, Pau Casals, Francesc Macià, Josep Trueta, J. M. Xirinachs...
Un d'ells, Francesc Pujols i Morgades, el savi de Martorell i secretari de la natura, és un dels grans (per no dir el gran) polifacètics que ha donat aquest tros de terra. Deixeble i renovador del pensament lul·lià i per tant, seguidor del corrent filosòfic català, inventa una nova religió científica catalana universal que primer anomenarà Iparxiologia, i més tard Pantologia, és a dir, la ciència del tot. Per dir-ho en paraules seves, el que es tracta és de posar el Coneixement per sobre de la Convicció, i aquests dos conceptes per sota de l'Ètica i al servei de l'Interès General de manera que pugui reeixir l'Harmonia en les nostres ments, en la nostra societat i en el nostre planeta.
Doncs bé, per conèixer una mica més el món pujolsià i coincidir amb altres pujolsians, no us podeu perdre dues cites importants.
La primera és avui mateix a partir de les 8 del vespre a l'entresòl de La Pedrera (no podia ser a cap altre lloc). Aquí se celebrarà l'Hiparxiologi o Ritual de la Religió Catalana i altres textos de Francesc Pujols. La direcció i interpretació anirà a càrrec de Moixic, i l'acte estarà presentat per Roger Mas. Tot un luxe.
La segona és aquesta:

Dimarts, 15 de juliol.
Esclata Pujols!

El curs que s'ha acabat ha florit en fets i esdeveniments pujolsians.

Conjuntament amb MAR VELLA, associació cultural, en presentarem tres llibres:






El llibre de Job, traducció parafràsica i representable d'un original de les Escriptures, per F. Pujols. Edicions i propostes Culturals Andana, Vilafranca del Penedès.

Francesc Pujols i Morgades, el filòsof heterodox, de Joan Cuscó i Clarasó, Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Els hereus de Francesc Pujols. El pensament català brota i rebrota com un ceballot. Trenta-dues entrevistes pujolsianes per Iván Sánchez Moreno i Francesc de Castro i Piera. Duxelm,


Poemes i cançons de F. Pujols per:

Joan Vinuesa, Espe Piga, Laia Martínez, Enric Casasses, Jaume Arnella, Laia Carrera, Liliana…

Al bar l'Horiginal, C/ Ferlandina, 29 (davant del MACBA) BCN.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ups... avui potser massa tard per bitxus de comarques ¬¬' amb ganes de tornar a casa després d'una jornada laboral voltant per sbd i bcn... però això que dius del dia 15, a quina hora és? vès que no aprenguem res de nou!!! :)

apa!!!!

Biel Barnils Carrera ha dit...

Jo li dedicaré des del meu racó el mes de setembre sencer, quatre llibres i una cançó.