dimarts, 15 de juliol del 2008

El regionalisme català desperta?


No m'ha tret la son ni tan sols la gana, però sí que l'he anat seguint a compta gotes, senzillament perquè visc en un país que és d'una manera de ser concreta i aquest partit hi té molt a veure. Estic parlant evidentment del congrés de Convergència Democràtica de Catalunya celebrat el cap de setmana passat a Barcelona. Tampoc hi confio gaire del què n'hagi sortit d'allà, però sí que m'agradaria posar l'accent en dos fets ocorreguts en aquest congrés, que indubtablement són fruit del creixement protagonitzat per l'independentisme català durant els últims 10 anys.
Malgrat els sectors profilàctics molt habituals en aquest partit, protagonitzats aquest cop pel botifler Ignasi Guardans, CDC ha aconseguit, per primer cop, adoptar en els seus estatuts conceptes com nació lliure, dret a l'autodeterminació i el que és més important potser, deixar de fer pedagogia a Espanya i tirar pel dret. Si els pobres Cambó i Macià, 100 anys enrera, entre desenes i desenes de polítics catalans a la història, ja van intentar explicar el què som, no per fer-nos l'esnob ni per tocar allò que no sona, sinó que som perquè som així i punt, i només van rebre de resposta, garrotades, cops d'estat i vacil·lacions. Ara per primer cop, des del regionalisme català es diu que això s'ha d'acabar i que els espanyolets s'hi hauran de posar fulles si no ens entenen.
No podem negar que això és un avanç qualitatiu, però és clar, deixeu-me dir-vos que sóc escèptic i poc confiat malgrat desitjar que per una vegada per totes facin el salt al mur de la covardia. De fet celebraria molt que per fi el centre-dreta, junt amb el centre-esquerra català adoptessin -de veritat- i com a propi, el dret de decidir dels catalans, així, tot seria més fàcil, puix no podem oblidar que l'autèntic enemic de la llibertat nacional el tenim a casa.
D'altra banda, d'aquí poc ve el congrés dels sociates, pse... no cal que us digui el què en penso, no? Aquests són catalanistes com trobar aigua dolça al mar, només ens hem de fixar amb el què va dir el conserge gris que tenim com a president: L'objectiu dels socialistes catalans és reforçar el socialisme espanyol i l'Espanya federal.
Bona nit i tapa't.