dijous, 22 de maig del 2008

La PDD a Vic



Abans d'ahir es celebrà en una masia als afores de Vic un sopar interessant i important, s’hi varen citar diverses persones del món polític i social de la comarca, hi eren presents representants de les CUP, ERC, CiU, Unió de Pagesos, Òmnium Cultural, entre altres. L’excusa era que la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) d’Osona, va convidar els dos portaveus nacionals, Mònica Sabata i Gerard Fernandez, perquè expliquessin a viva veu quin era el moment polític del país vist des de la Plataforma, i quins poden ser els camins i els propers objectius d’aquesta.

La veritat, és que va haver-hi molt debat polític, molta cordialitat, i el que és més important, objectius comuns. Els dos portaveus van explicar en quin moment estava la PDD i van fixar el debat en que, la societat civil i els partits polítics havien de fer un esforç conjunt per afrontar la futura enèsima retallada de l’Estatut i la problemàtica del sistema del finançament. També és cert, que els presents van fer un cop d’atenció en el fet de que no s’hauria de fer cap gran movilització per reivindicar el mal menor, o sigui, tornar a l’Estatut anterior, sigui quin sigui. Estar clar, almenys jo ho tinc, que el temps de l’Estat de les autonomies s’ha esgotat completament, i que tots plegats, partits, sindicats i societat civil han d’apostar a partir d'aramateix i sense embuts pel dret de decidir. Per això, la PDD crec que ha de marcar l'agenda política del país i apretar al màxim en aquest sentit, estic segur que ho farem.

Crec que és molt important aquest tipus de trobades a la nostra comarca, és la única manera d’avançar, debatre i posar objectius comuns. La reunió del dimarts estic segur que faria mal als nostres enemics, i és per això que aquest sopar ja va ser una petita victòria.

La PDD d’Osona i jo com a portaveu comarcal treballarem perquè aquesta petita victòria s’eixampli.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant, Èric! La teva bona feina està donant fruits esponerosos a la PDD d'Osona i, de retruc, com a un dels nuclis locals més actius, a la PDD nacional. Amb gent com tu tenim el futur de la PDD assegurat. Venen nous vents i cal aprofitar-los!

Una abraçada

Toni

Agustí ha dit...

Tant de bo molts nuclis locals de la PDD (tant els que hi ha com els nous que vagin sortint) siguin com aquest d'Osona.

Enhorabona per el teu bloc.

Salut,

Agustí

Elies ha dit...

Eric, compatriota, vàries coses:
1. No m'has adherit, com dius al meu bloc :-(

2. Felicitats pel teu bloc, que sí linkaré al meu.

3. Et reprodueixo, aquí mateix, la resposta al teu comentari al meu bloc, amb l'esperança que ens poguem veure dimecres a Vic.

4. Visca la terra i visca la tradició!

5. Això és el que t'he respost al teu comentari al meu bloc:

Eric,

cert. Coincidim en moltes coses. En la majoria. Per això m'agradaria que ens trobéssim dimecres vinent a Vic, a l'acte que farà RCat al Casino de Vic, a les 20:30. Hi intervindran en Ramon Sentmartí, n'Emili Valdero i en Joan Carretero.

Vull que te'ls escoltis. Com a mínim deixa que et convidi a que te'ls escoltis. I després parlem de com veiem les coses.

Vull que em diguis què és el que no comparteixis d'RCat un cop els hagis sentit.

I després, opinis com opinis, fem un beure a la nostra salut, per la terra i per la tradició ;-)

Anònim ha dit...

Yo creo que esto de la Plataforma de Osona es un poco rancio, ¿no?, así como un poco carlista. Bien, no os conozco personalmente pero me gustaría que me explicarais "cinc sentims", como decís los catalanes, de que va vuestra partida, quiero decir, vuestro grupo.
Gracias.

Esmeralda