dimecres, 14 de maig del 2008

10è Festival de Jazz de Vic (vinga que s'acaba)



Del 8 al 18 de maig tindrà lloc la desena edició del Voll Damm Festival de Jazz de Vic. En la línia dels darrers anys, el festival fa una aposta decidida pel jazz de nova creació i les tendències actuals de la música improvisada. La programació ofereix un total de 10 concerts en 5 escenaris de la ciutat, amb la presència destacada d'artistes internacionals al costat de figures emergents del panorama català. El cartell internacional està format pel quartet Kullrusk (Suècia), que actuarà en exclusiva i per primer cop a l'estat espanyol; el trio liderat per la pianista japonesa Hiromi; un concert de piano de l'artista norueg Bugge Wesseltoft; i finalment, el saxo francès Julien Lourau presentarà el seu nou projecte Brighter Days.
En l'apartat de músics catalans, ens plau inaugurar el festival amb el concert Pianíssim, a càrrec de Sergi Sirvent, seguit per una actuació del quartet 2004 Electro Jazz. A la recta final, estrenem una nova producció de nitsdigitals, amb la performance Puc? (vídeo-concert), i Baraka Project. La Big Band de Granollers despedirà el festival amb un concert de cloenda gratuït, el diumenge 18 de maig.


Tot hi que no es fa el Jazz que a mi més m'agrada, els vigatans i osonencs podem estar orgullosos del festival que tením.
Ahir vam anar a veure la peli Let's Get Lost, que entrava dins la programació del festival. Una pel·lícula tremenda d'un dels meus jazzmen preferits, el trompetista i cantant Chet Baker.