dilluns, 18 d’abril del 2011

L'H d'esquerres i independentista


Les eleccions municipals ja estan a la cantonada i a la ciutat d'Hospitalet la gent d'Esquerra ha aconseguit fer una llista oberta, bona i molt competent. L'Eduard Suárez és un paio compromès d'esquerres i independentista, una bona persona i un enamorat de la seva ciutat. Sense dubte i a ulls clucs, és el millor candidat per trencar el monopoli sucursalista i caciquil que des de sempre ha estat manant a la segona ciutat més gran de Catalunya. I la garatia que l'extrema dreta espanyolista de l'Anglada no entri a l'Ajuntament: O Suárez o Anglada, o Esquerra + Els Verds o Plataforma per Catalunya. L'independentisme seriós que fa molt de temps que s'arremanga i treballa per la ciutat.

Aquí teniu doncs el manifest que diferents personalitats independents i de tots els àmbits professionals i culturals de l'Hospitalet han signat per donar-hi suport:


Les persones promotores d'aquest manifest , membres de diferents àmbits del teixit ciutadà de l’Hospitalet, compartim la necessitat i l'objectiu de fer avançar a la ciutat una alternativa política on conflueixin el municipalisme d'esquerres, l’ independentisme, l'ecologisme i la regeneració democràtica amb vocació de fer de l'Hospitalet una ciutat on viure-hi sigui més fàcil.

En ple segle XXI l'Hospitalet pateix l'esgotament d'un model compartit entre el PSC i ICV-EUiA. Aquest model de ciutat ha prioritzat les polítiques de les pedres per sobre de les persones, afavorint els desequilibris socials entre els barris i els seus habitants i adoptant males pràctiques polítiques que han allunyat encara més a la ciutadania dels seus representants.

Davant aquest model esgotat i en crisi , l'alternativa no és la dreta del PP , de CiU i de les opcions populistes que fan servir el discurs de la desconfiança, la por i la retallada dels drets socials com elements vertebradors de la ciutat.
L'Hospitalet necessita una alternativa d'esquerres del segle XXI, arrelada al teixit associatiu , oberta i participativa que sàpiga fer front als reptes socials, econòmics, ambientals i culturals de les properes dècades.

Per això les persones sotasignants, gent de l'Hospitalet, manifestem el nostre suport a l'Eduard Suarez perquè representa la il·lusió i l'empenta de totes aquelles persones que creuen que cal acabar amb la majoria absoluta del PSC i ICV-EUiA i que un altre L'H és possible i necessari.


Un suport a l’ Eduard perquè representa els valors del treball, del sacrifici i la vocació per poder fer possible:


Un l'Hospitalet Just.
Compromès amb la lluita contra la pobresa i qualsevol forma d'Exclusió social. Que garanteixi els drets dels ciutadans a l'educació, a la salut i a l'habitatge. Per un l’Hospitalet amb ciutadans i ciutadanes amb drets i deures perquè les retallades i la crisi no la paguin els de sempre.

Un l'Hospitalet verd.
Que aposti per un desenvolupament harmònic amb la natura, el territori i la seva gent. Conservant els pulmons verds de la ciutat i aplicant els principis fonamentals de la sostenibilitat.

Un l'Hospitalet que conserva el patrimoni històric i cultural.
Una ciutat que aposti per preservar el seu patrimoni arquitectònic i els seus orígens per tal de tenir cura de la nostra identitat, integrant-lo en un present més enriquidor culturalment.

Un l'Hospitlet pels drets de les Dones.
Una ciutat que col·labori activament des de la proximitat en l'eliminació dels obstacles que encara tenen les dones per accedir lliurement i per viure en igualtat d'oportunitat en la nostra societat. Una ciutat de ciutadanes.

Un l’Hospitalet Transparent i participatiu
que aposti per incorporar als ciutadans en la presa de decisions més enllà d'anar a votar cada quatre anys amb mecanismes de transparència municipals.

Un l’Hospitalet pel dret de decidir i la cohesió social. Que aposti pel reconeixement de Catalunya com a nació i pel dret de decidir. Que promogui i defensi el català i la seva cultura com elements de cohesió social. El proper 22 de maig hem de ser molta gent per fer possible aquesta alternativa política d’esquerres, independentista i ecologista que té com a vocació millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet. Ajuda’ns a fer-ho possible!

AQUÍ teniu més informació de la candidatura

7 comentaris:

Josep ha dit...

Dos petits matisos:

1) Cap candidatura ha presentat una "llista oberta". El nostre sistema electoral, l'espanyol ja que l'Estatut fou retallat, no ho permet.

2) No hi ha cap target electoral disputat entre ERC i la PxC. La gent pot dubtar entre ERC i ICV-EUiA, o ERC i SI. També hi ha qui dubtarà entre PxC i PP o, fins i tot, PxC i PSC o PxC i C's. Dubto que trobem gaires votants amb el dilema de triar la papereta de l'Eduard Suárez i Daniel Ordóñez.

Josep ha dit...

Ah, i com que a tots dos ens agrada la provocació, clica aquest enllaç: http://pxchospi.blogspot.com/2011/04/los-independentistas-votaran-anglada.html

Eric ha dit...

1. Lo de les llistes absolutament obertes, tinc els meus dubtes, a més, aquesta llista de l'Edu estar plena d'independents. Crec que més no es pot demanar.

2. Lo de l'Anglada tens raó, però saps perfectament que és un esquer electoral, com tants d'altres que es fan servir des de tots els partits polítics.

Brutal la pàgina fric de l'Anglada!!

Josep ha dit...

Tu vols dir "oberta de mires i poc partidista", cosa que poden subscriure altres candidatures.

Ja saps que jo defenso les llistes desbloquejades. Tries la papereta de la candidatura i, si vols, marques una casella d'un candidat concret. I surten escollits els que tenen més creuetes (és a dir, vots particulars a la mateixa llista).

Més info: http://descans.blogspot.com/2009/11/la-llei-electoral-catalana-opinions.html

Eric ha dit...

Et puc assegurar que a l'Hospitalet no ho pot subscriure cap altra candidatura...

I lo de les llistes obertes, sí, hi estic d'acord, però no serà culpa d'ERC que no es pugui fer així, no?

Josep ha dit...

Conec algun històric del PSC de L'Hospitalet i no se n'amaguen pas: aparatixki total! Fa 32 anys que els funciona i no necessiten obrir-se a ningú.

ICV i EUiA han tingut moments més rígids, però ara comencen a obrir-se. El PP és tan obert que té gent de Cornellà a la llista de L'Hospitalet i gent de L'Hospitalet a la llista de Sants (2 de 17). Desorientació? O mobilitat laboral??

En fi, probablement entraran sis candidatures al Consistori. L'únic misteri és si el PSC repetirà la majoria absoluta.

Anònim ha dit...

Un l'Hospitalet sense demgògia...