dilluns, 4 d’abril del 2011

Escalfant motors

Avui alguns diaris se'n fan ressò i ja carreguen piles, comencem una de les setmanes de l'any, sense dubte, més interessants pel que fa a la promoció, el debat i l'externacionalització del dret democràtic a decidir el futur polític del nostre país. Un dret negat per un Estat no democràtic i combatut per agents interns i externs reticents en la democràcia que amb la seva covardia, fan el possible per disminuir l'efecte imparable que aquesta qüestió ja suscita.

A Barcelona aquest proper diumenge es donarant cita desenes de milers de ciutadants i voluntaris per fer allò que semblava impossible de fer, per fer allò que els catalans sempre hem hagut de fer al llarg de la història a causa de la nostra situació d'anormalitat nacional, que és actuar al marge de l'Estat fent d'Estat, és a dir, emprendre democràticament, peti qui peti, el nostre camí malgrat l'Estat actuant com si fóssim un Estat. I tot això pel simple i importantíssim fet d'anar fent bullir l'olla per preparar el dia en que tot això pugui ser vinculant.

Per això i per anar escalfant motors aquí va un vídeo per ajudar a la participació i un gran acte organitzat per Unitat per Barcelona que es celebrarà demà a l'Auditori de la capital.




També per anar fent boca, us informo de l'exposició que organitza la secció local d'ERC de l'Hospitalet del Llobregat sobre els 100 anys de l'estelada. Una interessant exposició que amb un text amè i àgil, amb moltes imatges d'època - algunes d'inèdites- , explica la història de cent anys d'independentisme català, amb l'estelda de rerefons.

Avui a dos quarts de vuit al Centre Cultural Sant Josep (Av Isabel la Catòlica, 32) s'inaugura amb una xerrada a càrrec de Carles Sastre, sindicalista i militant històric de l'independentisme a l'Hospitalet.


Imatge d'un dels primers documents on apareix la bandera estelada el 1908. Local de la Lliga Nacionalista Catalana a París.