dijous, 17 de març del 2011

80 anys de l'esquerra nacional

Aquest dissabte 19 de març del 2011, els amants de Catalunya i de la seva història teniu una cita al carrer Cros número 7 del barri de Sants. Allí es celebraran els 80 anys d'història del partit degà del nostre país, Esquerra Republicana de Catalunya. És allí, on en plena dictablanda de l'almirall Bautista Aznar, i amb un rei espanyol a les acaballes, van reunir-se diferents sensibilitats de l'esquerra catalana per fundar el que seria el partit que proclamés dies més tard, la 3a República Catalana (2a espanyola).

Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat, és i serà, un dels motors d'aquest país, el partit de l'esquerra no dogmàtica, l'esquerra dels treballadors, de la menestralia i dels emprenadors, l'esquerra moralment liberal, que sempre estarà a favor dels drets bàsics universals i també de l'ascenció social per mèrits propis, i l'esquerra de la cultura i el civisme. En definitiva, l'esquerra nacional que lluitarà fins al final, perquè aquesta nació aconsegueixi el que li correspon, la seva independència política.

Per tot això, per no perdre el passat i mirar cap al futur, feu-vos dignes de la història de Catalunya i gaudiu d'aquest aniversari.



I el vídeo de la commemoració:




Més info AQUÍ