dilluns, 25 d’octubre del 2010

Les 6 condicions

"Estem decidint si volem anar endavant o volem retornar al passat, el 28 de novembre està en joc el futur d’una generació, si volem que l’acabi decidint el PP o els hi volem oferir als nostres fills un futur millor, un futur en llibertat, un futur a la primera generació de catalans que viuran la independència com a adults, administrant els seus propis recursos". Així d'explícit va ser ahir Joan Puigcercós al meravellós teatre del Grec de BCN, en el que va ser el final de la campanya Catalunya Decideix. Una campanya el resultat de la qual, unes 70.000 han respost a 6 preguntes sobre el futur polític i social del nostre país. 6 condicions perquè Esquerra posi sobre la taula abans de negociar i formar el proper Govern de la Generalitat.

Va ser un acte lluït el d'ahir, on més de 1500 persones van gaudir de la força de la convicció d'un partit, un partit que ha arriscat com mai alhora de fer la prova del cotó al PSC, la prova de la democràcia sobre un partit massa allunyat del catalanisme polític. Un partit que ha arrossegat com ningú, els dos transanlàntics de l'autonomisme d'aquest país cap a posicions si més no contradictòries i democràtiques. Ara sense por a equivocar-nos, podem dir sense embuts que el centre polític a Catalunya, no és altre que el Dret de Decidir.

Esquerra no es va presentar el 2003 per proclamar la independència a curt termini, de fet, no va dir-ho mai (i menys obtenint 23 dels 168 diputats, no fotem!), el seu objectiu era sacsejar la societat i aportar aire fresc a la política catalana, i a fe de Déu que ho fet, ara ja res és com fa 7 anys enrera. Ara el conflicte amb Espanya és més viu que mai, el centre-dreta regionalista és més sobiranista, i l'esquerra federalista té una crisi galopant d'identitat. Què més volem!! Objectiu aconseguit!!

Ara bé, sí que volem més, volem reblar el clau una mica més, per això aquestes eleccions són tant crucials perquè sense una ERC forta tot això se'n pot anar a norris, i per tant, si Esquerra hi és, posarà aquestes sis condicions sobre la taula per formar govern. És a dir, per fer un altre pas en la història d'aquest país. I és que encara ningú ens ha ensenyat que la política sigui una ciència ràpida, no?

Les 6 condicions/propostes:
1. La celebració d’un referèndum per la independència de Catalunya.
2.
Concert econòmic per a que els nostres impostos es quedin al nostre país.
3.
Aposta per a un sistema financer públic català.
4.
Garantir els recursos per aplicar la llei de la dependència.
5.
Preus justos i potenciar la producció agrària i ramadera.
6. Transparència a l’administració pública amb la reducció d’alts càrrecs.