dimecres, 10 de setembre del 2008

Vic, capital antiborbònica


Avui Vic, la capital d'Osona i la capital de la revolta austriasista contra els borbons al 1704, és protagonista. La marxa dels vigatans aquest any es consolida definitivament com a cita nacional i augmenta de forma considerable el nombre de participants en forma de columnes que baixarant a la capital des dels diferents punts cardinals de la comarca.
La marxa dels vigatans, és un espectacle bonic de veure, solemnitat i patriotisme és la tònica general per uns actes que per fi no són ni festius ni mediocres (tal com han volgut sempre els polítics botiflers), sinó dignes i ferms per honorar i recordar els patriotes caiguts per la llibertat de la nació catalana.
Aquí teniu els actes amb els seus horaris:

PROGRAMA D'ACTES:

10 DE SETEMBRE DE 2008

18.00-19.30 / Malla, Roda de Ter i Masies de Roda, Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, Muntanyola, Lluçanès i Gurb,
Sentfores La Guixa, Vall del Ges, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes, Tona, Centelles, Taradell i El Brull (entre d'altres poblacions).
Sortida de columnes de Vigatans cap a Vic.
A les 18h. Sortida d'un autocar des de l'estació d'autobusos de Vic per anar a buscar la Flama de l'Acord dels Vigatans a Santa Eulàlia de Riuprimer.

18.30 / Santa Eulàlia de Riuprimer. Hissada de l'estelada a la plaça de l'Ajuntament. Lliurament de la Flama dels vigatans* i homenatge a Llorenç Tomàs a la plaça de la Rectoria. Marxa de la Flama dels Vigatans cap a Vic.

21.15 / Vic (monument a Bac de Roda): Arribada de la Flama i els Penons dels Vigatans. Homenatge a Francesc Macià, Bac de Roda.
Encesa de torxes i represa de la Marxa.

21.45 / Vic (plaça del Bisbe Oliba): Arribada de la Marxa dels Vigatans. Diàleg del Compromís. Crema del Decret de Nova Planta.
Tribut a la persona homenatjada. Lectura del manifest.

22.15 / Vic (plaça de la Catedral): Gegants i castells. Entrepans i begudes de la terra. Actuació musical de Dijous Paella.

* Encesa el 17 de maig a l'ermita de Sant Sebastià en els actes commemoratius del 303 aniversari de l'Acord dels Vigatans i custodiada
per famílies de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Els actes són convocats per la Comissió Onze de Setembre Osona i coordinats per Òmnium Osona.


La PDD d'Osona s'ha sumat a la Comissió.

4 comentaris:

Sedinis ha dit...

òsti!

quin seguit d'actes més ben parits...!
llàstima que són dates de feina i recolliment pels voltants de casa...! XD

apa, que vagi molt bé!

salut!

Anònim ha dit...

Un dia reivindiques de la Catalunya Llibertària, un altre invoques la Catalunya Carlina. T'ho respecto.

Però no hauríem de treballar més la Catalunya del Present i la Catalunya del Futur Immediat?

L'Albufera i el Cabanyal, l'autopista d'Eivissa, el PHN, la MAT-THT, els acomiadaments a la Ford i la SEAT, la lluita per la supervivència de la llengua...

Eric ha dit...

Et ben juro que no només en el meu dia a dia ho faig, sinó que en la meva militància a la PDD no hi ha més remei que fer-ho.

Anònim ha dit...

Entesos. Ens vorem demà a Barna?

Per cert cert, ací tens l'adreça del meu blog:
http://descans.blogspot.com/