dilluns, 1 de setembre del 2008

La Bressola fa un pas de gegant


Molt bona notícia la que ens arriba de les comarques del nord, de la meva estimada Catalunya del Nord. Aquest cap de setmana passat, La Bressola va estrenar el primer col•legi de secundària d'aquelles contrades al poble d'El Soler (El Rosselló), amb una capacitat per a uns 200 alumnes, el centre es diu Pompeu Fabra.
No cal dir que això és una bona notícia amb majúscules, un fet que m'omple de joia i que confirma la bona feina i l'esforç immens que estan fent tota la colla de La Bressola amb el Joan-Pere Le Bihan al capdavant. Són una gent incansable, abnegada i amb una il•lusió tremenda per fer feina, els vaig conèixer quan vam anar a tocar amb els Xerramequ Tiquis-miquis a la festa dels 30 anys de La Bressola a Perpinyà, ens van cuidar d'allò més bé, encara me'n recordo passejant pel barri dels gitanos (St. Jaume) amb el Marc Serrats, l’Oleguer Preses, el Roc Casagran i companyia, i la festa que vam improvisar a la nit dins la primera Bressola de la història, la del barri de St. Galderic, inoblidable, de veritat!
Abans he escrit que és una gran notícia, puix això representa un pas endavant en la normalització i el prestigi de la llengua catalana a la Catalunya Nord, i sobretot fa justícia en la demanda cada vegada més creixent que hi ha de mares i pares per escolaritzar els seus nins i nines en català.
Haig de dir també, i amb orgull, que la Generalitat de Catalunya ha contribuït d'una manera notable en el cost econòmic de l'obra, que ha sigut d'un total de 3 milions d'euros. Si s'ha de felicitar es felicita, i a més a més afegiré que això ha estat gràcies a ERC des del govern, un fet i una ajuda que se'm fa molt difícil pensar que hagués arribat per part dels sociates o dels de l'iniciativa pel càrrec.
Alguna cosa bona tindrà tenir indepes al govern, no?!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gran dia, aquell del passeig per Sant Jaume!
Salut!