dimecres, 17 de setembre del 2008

Qui la fa la paga


Mentre el sistema fa aigües encara que sigui a compta gotes (ahir les borses i sobretot la financera més gran del món), aquí tenim una notícia que ha saltat avui, malgrat ja feia temps que s’arrossegava, que no només ajuda a desplomar una miqueta més el sistema sinó que el posa en entredit; el petit posa el dit a la llaga al poderós. A més, la notícia té un component brillant de justícia i d’elegància magistral.
Resulta que un tal Enric Duran, tot recollint la tradició més romàntica de l’Anarquisme dels anys 30, ha aconseguit, a base de trucs, enganyifes i aprofitant-se al màxim de la burocràcia del sistema, “robar” (o sigui, embutxacar-se i no tornar) 492.000 € dels bancs per destinar-los a lluites socials del nostre país. Brutal, no?
Tot això ho ha anat forjant durant dos anys i ara s’ha publicat una revista, Crisi, d’un sol número i d’una tirada de 200.000 exemplars (pagada amb els mateixos diners, boníssim!), que explica la història i que aprofita també per, tot i que es diguin moltes veritats, fer una mica de retòrica i llançar els tòpics de sempre contra el capitalisme i el neoliberalisme mundial.
L’Enric, l’enllaç directe a través de 400 anys d’en Joan de Serrallonga, evidentment s’ha amagat o ha marxat del país, puix el delicte, no sé si seria considerat de súper morós o de terrorista social, estic segur que és important. A mi només em cal felicitar-lo i desitjar-li molta sort en aquesta nova vida de fugitiu, i demanar-li potser al Jaume Arnella, un romanço dedicat a aquest justicier social del Pla de Barcelona, talment com li van fer al bandoler de les Guilleries.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Vols dir que no exageres una mica?

De tota manera cal recuperar les màximes: "Per tots els mitjans necessaris" i "Totes les formes de lluita són legítimes"

És tan cutrot això de la bombona de càmping gas!

Unknown ha dit...

Genial!
El nostre Robin Hood català! Un tio intel·ligent, sí senyor! A veure quan tarden els mitjans de comunicació repressors i manipuladors, a explicar-ne quelcom i quina versió en fan...