dilluns, 23 de juny del 2008

MISSATGE DE SANT JOAN 2008



Els companys i companyes del nord fan arribar al poble català aquest missatge per la diada nacional dels Països Catalans d'enguany.
Us desitjo una magnífica revetlla a totes i tots.



Benvolguts compatriotes!

Des de la Catalanya del Nord us transmetem la Flama del Canigó amb especial fervor enguany perquè les commemoracions oficials dels “Pares de la Pàtria” l’abat Oilba i Jaume Ier enforteixen cada vegada més la consciència nacional arreu dels Països Catalans.


Amb el mil·lenari de l’abat Oliba celebrem les primeres assemblees de Pau i Treva al Rosselló. Esdevingueren ràpidament organitzacions laiques i politíques capdavanteres. Van limitar el poder dels nostres comtes-reis i propiciar el parlamentarisme a Catalunya. Ja al segle XII teníem nosaltres catalans models d’autogovern propis i precursors.


Les commemoracions del vuitè centenari del naixement de Jaume I ens donen també l’oportunitat de fer acceptar el veritable marc territorial de la nació sencera, negat o falsificat pels vencedors d’ençà del 1659/1714 per aniquilar la nostra identitat.


Com ho escrigué per al primer congrés de Focs de Sant Joan a Manlleu el 1983 el patriota alguerès Rafael Caria, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, mort enguany: “los Focs de Sant Joan han de quedar encesos cada dia de la nostra vida per evitar la submersió total de la notra identitat. D’aquest esperit resistencial ve la nostra història, lo nostre esser catalans...”


Que aquesta nit de Sant Joan ens uneixi tots de Salses a Guardamar de Fraga a Mao, passant per Andorra i l’Alguer, que enforteixi la nostra capacitat de reivindicar la sobirania; 14 nacions europees l’han obtinguda d’ençà del 1990. Som una nació. Necessitem un estat propi.


Visca la Flama del Canigó!

Visquin els Focs de Sant Joan!

Visca la Festa Nacional dels Països Catalans!



Associació “Flama dels Països Catalans”

" Lo Canigó és una magnòlia immensa
que en un rebrot del Pirineu se bada "

Verdaguer.