diumenge, 29 de juny del 2008

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR



LA NOVA JUNTA NO RECONEIX L’ASSEMBLEA DEL DIA 29 DE JUNY I COMENÇA LES REUNIONS AMB ENTITATS, ORGANITZACIONS I PARTITS POLÍTICS

ENCARA, AMB IL-LUSIÓ, EL FUTUR DE LA PDD

Davant les aparicions continuades a la premsa d’informacions referents a qüestions internes de la Plataforma pel Dret de Decidir, la nova Junta, recentment escollida, comunica que:
El dia 15 de juny es va dur a terme una assemblea a la ciutat de Girona que va seguir i funcionar amb tots els mecanismes legals dels quals la PDD s’havia dotat (estatuts i reglament de règim intern de l’assemblea, entre d’altres). L’assemblea, que havia de servir per escollir un nou model d’organització i estatuts i una nova junta. L’assemblea va comptar amb la participació d’un 94 % dels socis amb dret a vot de la PDD. Per tant, considerem que les decisions preses durant aquesta assemblea són plenament democràtiques i representen la decisió de la majoria dels socis de la PDD.
Les informacions aparegudes a la premsa, en les que es fa referència al mal ambient dins de la PDD i a la manca de legalitat del procés, només responen a la manca de respecte del joc democràtic i a la voluntat d’una minoria dels participants a l’assemblea d’aturar el procés iniciat fa uns mesos. Lamentem profundament el desprestigi que estan causant a la PDD i fem una crida al sentit comú de les persones que estan difamant la PDD, la nova junta i el treball dut a terme durant aquests dos anys, i entenem que en breu abandonaran aquesta posició per recomençar a treballar de nou pels objectius fundadors.
La nova junta i la nova etapa de la PDD ratifica els principis d’actuació que la PDD ha tingut des de la seva fundació: la voluntat de creació d’un espai ampli, plural i transversal que treballi pel dret de decidir, per tant, pel dret a l’autodeterminació. Aquest treball s’ha fet sempre, i es continuarà fent, des del convenciment que la societat civil ha de ser forta i activa en les decisions que afecten el nostre país i que ho ha de fer treballant amb tots els actors que participen en la política del nostre país (sindicats, empresaris, partits polítics...).
La nova junta ja està treballant per establir contactes amb totes les organitzacions, entitats, sindicats i partits polítics que han participat anteriorment en les activitats de la PDD i està preparant posicionaments i accions de la plataforma en relació a dos dels temes claus pel futur del nostre país: la sentència del Tribunal Constitucional a l’Estatut i el nou finançament.
Per aquestes raons, considerem que l’assemblea del dia 29 no és una reunió de la PDD i, per tant, no reconeixem la seva validesa. Continuem, però, oberts a parlar amb totes les persones i entitats que formen part de la PDD i també, les que no en formen part, per continuar ampliant aquest espai i aconseguir ampliar la xarxa social que estigui d’acord amb l’exercici del dret de decidir.