dilluns, 6 de juny del 2011

Una setmana més...

1. Mentre els campistes per fi han copsat que la seva joguina de nen malcriat ja no dona més de si -ni tan sols amb la inestimable ajuda del conseller Puig-, i comencen a retirar-se i a arreplegar els seus trastos per tornar a casa i a la vida real. La real politik torna a escena amb la temuda llei òmnibus que el Govern prepara i l'esperat camí que ha de definir la comissió pel concert econòmic, a instàncies d'ERC i CiU. S'han acabat les colònies pels acampats, i ara toca construir el país i revaloritzar-se a un mateix tal com fan la resta dels mortals; sent enginyós i emprenador, estudiant i treballant, lluitant per un món millor des d'estructures i ens democràtics reals.

2. Mentre el senyor Carod-Rovira llença els seus últims coets dient una vegada més allò que molts ja sabem, mostrant públicament el seu tedi i aquell ego tan cracterístic que tan i tan desacredita la seva vàlua intel·lectual. A can Calàbria intenten -no sense entrebancs mediàtics constants- reorganitzar-se i revaloritzar la mítica marca de l'esquerra nacional i independentista. Ho diré per si algú encara posa la banya en el lloc equivocat; ERC és on ha de ser ideològicament parlant, malgrat algú amb molta responsabilitat al partit intenti crear bàndols fent veure que uns estem pel front patriòtic i els altres pel front d'esquerres. Esquerra no es debat per la seva ideologia ni pel seu ADN, sinó per una nova reorganització i manera de fer política integrada als nous temps. Sembla mentida militar tants anys al partit i no veure que els dos fronts són un de sol per Esquerra. Unitat i seny o la mort, això és el que s'han de gravar al cap molts militants d'aquest partit històric i vital per Catalunya.

3. Mentre deixem enrere un cap de setmana marcat pel benestar que et brinda el món comarcal d'aquest país divers i l'escalfor de la companyonia íntima, amb plats suculents i vins que acaronen la felicitat, amb unes tardes relaxants sota un sol daurat que cau en la seva justa mesura empaltant i excel·lint la verdor sublim d'un terreny acabat de ruixar... Encarem sense paüra una nova setmana amb regust estiuenc i amb deliciosos presagis de reconfortants nits caloroses de gin tònics vora la mar calmada de Cadaqués.

Au!

7 comentaris:

Maspons ha dit...

mmm, no ho veig pas així. Al contrari, ara comença el debat de veritat: les raons de la indignació i la regeneració política. Oblidem ja els campings i parlem de la classe política que s'ens fa pipi a sobre.

Eric ha dit...

Pimer de tot, trobo molt fort que estiguis parlant de 'classe política', saps realment què vol dir això? Saps que els hi atorgues un estatus superior? Saps que diferenciar-los a nosaltres tires enrere a la història fins a l'edat mitjana que realment sí que eren un estament diferenciat? Des de quan un polític és d'una classe a part? Compte que això és molt perillós.

Pel que fa a lo altre, cap problema, tu dius que comença el debat, molt bé. Però jo i molts més, ja portem mitja vida debatint en milers i milers d'assamblees, reunions, bars i manifestacions...

Salut i endavant!

Eric ha dit...

Ah! I no ho faig acampant, sinó militant en organitzacions polítiques o socials, que és on es fa la real politik. Malgrat el món rondinaire faci tan soroll que ni es vegi.

Maspons ha dit...

Em sembles un rara avis -no és pejoratiu- :músic i polític!
Dragó -a vegades i toca- va dir i tinc present que desconfiessim de qui te voluntat de poder i mando.
Els polítics són una classe d'homes apart? Una casta? Podríem matisar. Jo només m'en refio del polític que és idealista. El que hi és per defensar el partit o sa ideologia...poc

Eric ha dit...

Completament d'acord, bàsicament perquè tot el meu entorn polític -que és força gran, t'ho asseguro- és idealista. Per tant, cal anar en compte en dir que tots els polítics són iguals -no va per tu això-.

Pel que fa a l'imbècil, pedant i espanyolíssim Dragó, no hi estic d'acord, perquè que jo sàpiga la voluntat mai pot ser motiu de desconfiança. És a dir, si ningú té voluntat de poder i mando ens llancem directament al gandulisme i al caos anàrquic.

I sí, jo sóc un autèntic rara avis. No només sóc músic i amant de la política, sinó també un liberal-llibertari seguidor de Pujols. Agafa-ho com puguis...

Maspons ha dit...

Afino més, em sembla que ho deia així: qui té com a premisa i objectiu vital és símptoma que alguna cosa no li funciona bé al cap.

Mala notícia: Dragó és el prototip de liberal anarquista :)

Eric ha dit...

Amb això tens raó, per desgràcia dels qui ens sentim liberals-llibertaris, el Dragó és un dels prototips. El seu problema però és la seva espanyolitat tan tronada i rància que no el deixa ser, precisament liberal. Això els hi ha passat sempre als liberals espanyols (Unamuno, Grasset...).