divendres, 9 d’octubre del 2009

Les plataformes cíniques


Vam fer tremolar Espanya, encara que fos una miqueta, i també els regionalistes, federalistes i tutti quanti espècimens d'aquesta mena que tenim al país. L'esperit d'Arenys de Munt no només va ser això, sinó que va fer enaltir l'estat d'ànim de molta gent que ho necessitava i va fer que el somni comencés a ser una realitat palpable. El que està clar és que el conflicte catalano-espanyol, ja abans d'Arenys, però sobretot després, és un fet real i important que afecta ja bona part de la societat catalana: hem fet créixer la majoria social i, per tant, la batalla l'estem guanyant per moments.

Doncs bé, en tot això tan gran que entre tots estem construint, i que justament s'ha donat en època del tripartit (per què serà???), ha sorgit en escena un sector de mediocres sense escrúpols i amb ànsies de protagonisme que estan fent el possible per trinxar aquest procés si no és liderat per ells (és allò de la maté porque era mía) i que representen aquest independentisme que ja es qualifica de màgic, nerviós, tavernari o directament fricandó. Aquesta gent, molts dels quals són de nova creació i dels que fa 10 anys ens titllaven de radicals i adolescents mentre beneïen el pacte del Majestic, no només dinamiten per allà on passen, sinó que s'estan posant tot el món sobiranista en contra. Potser aquesta serà la manera que es quedin definitivament sols i no els quedi més remei que practicar el canibalisme entre ells; seria aquesta la millor solució, ho tinc clar.

Els mateixos que van destrossar la PDD tenint els sants pebrots de matar la marca mantenint un pols judicial durant un any, sumat amb aquests individus de nova creació que basen la seva acció política a voler eliminar els partits polítics catalanistes i els seus càrrecs electes són els que estan disposats a menjar-se la millor unitat que s'havia produït des de fa anys, que no és cap altra que la d'actuar junts la societat civil i els partits i institucions. Són tan ximples que ni tan sols saben la nostra pròpia història i, per tant, ignoren que les nostres derrotes han estat precisament quan aquesta unitat ha deixat d'existir.

Per quins set sous aquesta colla d'indesitjables es permeten el luxe de trinxar al cap de dos dies un acord històric entre la CUP, CiU, EPM, ERC, Òmnium i, per a més inri, ells mateixos? D'això se'n diu suïcidi polític.

Quan un país deixa de confiar en les institucions i d'estar-ne orgullós, és quan el populisme, les supersticions i les llegendes urbanes es posen a l'ordre del dia i l'anarquia no ideològica triomfa transformant un país en una república bananera.

De moment l'independentisme català ja té el seu partit populista i una sèrie de plataformetes opaques i sense implantació territorial que necessiten sang per subsistir; per sort els vampirs tard o d'hora acaben morint, o senzillament no existeixen.

De totes maneres, el procés de consultes continua i seguirà malgrat aquests egòlatres de baixa estofa i, per sort nostra, com deia més amunt, cada vegada hi ha més gent que ja se n'adona.

5 comentaris:

Josep ha dit...

Quin és el partit populista de l'independentisme català?

Manel des de l'exili ha dit...

Eric
--------
Perquè els que veren organitzar el referèndum d'Arenys de Munt han estat els més bel·licosos amb decidim.cat i Ommnium?
Perquè l'Alcalde Mòra i en Ximenis han estat els que van parar els peus a decidim.cat (amb la complicitat del Tena), que havien volgut vetar-los a la coordinadora nacionals dels referèndums?

Qui és doncs qui és cínic i volia fer fora els que van aconseguir l'esperit d'Arenys?

Abans de dir certes coses, informa't i pregunta als d'Arenys de Munt.

Per cert al meu bloc fa temps que avisava que els de decidim.cat, per mitjà d'ERC i CiU volia controlar tot els referèndums , traint l'esperit d'Arenys.

Anònim ha dit...

La culpa de tot la té la Rahola.

Eric ha dit...

Mira Manel, et puc assegurar i reassegurar que estic molt més al corrent de tot el què ha passat, però és igual, ara no entrarem en competicions.
Simplement, tu i jo no ens posarem mai d'acord, no cal ni que ho intentem, tu estàs per dinamitar l'actual sistema sobiranista de partits i organitzacions tal com vol i estar fent Reagrupament i jo no.

Anònim, molt bona! Jo diria més, la culpa de rot la té el Papa de Roma, hehehe...

GOS GÀNGUIL ha dit...

Van ser els partits els que van iniciar el procés d´Arenys? Em sembla que no. Perquè els partits, especialment E, han estat intentant apropiar-se d´aquesta iniciativa? Tu ja saps la resposta, E es vol rentar la cara en vistes a les properes eleccions però sense emprenyar gaire als seus amiguets ecspanyols del PSOE(secc.local)-és a dir no fotre absolutament res a nivell parlamentari (igualet que els de la casa gran). Entenc els nervis que corren per Calàbria, passar de 21 a 9 demostraria el gran èxit de la pluja fina i del patriotisme social. Menys menjadora i més Pàtria!
Salut i independència!