dilluns, 30 de març del 2009

Sobre la futura llei de consultes


Ahir finalment va esclatar la notícia que molts esperàvem, la llei de consultes populars que està preparant el govern de la Generalitat de dalt, tira endavant gràcies a ERC i el conseller Ausàs malgrat el mal ambient que provoca al si del govern i les traves que hi estan posant els sociates. Una llei d'aquestes d'entrada mai pot ser dolenta, bàsicament perquè aporta democràcia i claretat a una comunitat de ciutadants, i facilita la participació ciutadana provocant un xic més de convergència entre el poble i l'administració, un fet tant escàs a hores d'ara.
Ara bé, com que estem en un país anormal, políticament parlant, el fet més valuós d'aquesta llei que és el democràtic, malauradament no estarà del tot complert perquè és l'estat espanyol qui tindrà la última paraula per decidir si deixa fer o no el referèndum. Fruit d'això faig dues reflexions:

Una és que, companyes i companys, això és el que hi ha, punt i final. Catalunya és una regió d'un estat no democràtic i com a comunitat que ha perdut totes les últimes guerres contra l'estat als últims 300 anys fa que la situació sigui així i no hi ha res més a parlar.

L'altra és que, companys i companyes, la nació i l'estat català s'ha d'anar construint a base de petits i gans xocs amb l'estat opressor, i aquí és on rau la importància d'aquesta llei. Amb unes quantes signatures o amb una majoria relativa del parlament es podrà plantejar, de veritat i amb la força de la llei a la mà (un fet insòlit a casa nostra), un referèndum per l'autodeterminació del poble català, creant així un estat de tensió continuat. Si aquest va acompanyat d'unes majestuoses mobilitzacions i campanyes tant interiors com exteriors, el que comportarà serà que el mal dit problema català pugui arribar a agafar dimensions d'autèntic xoc de sobiranies amb Espanya. I així presentar-nos davant d'Europa i els EEUU com a poble que no renuncia a res i que demana una solució urgent a la anomalia política que patim. Llavors... les coses segur que mai més tornaran a ser iguals que abans, i vés a saber si tot va a bon port, com Estònia, Lituània, Kosovo...

Una crida als rondinaires habituals i al català emprenyat. Si encara ara no he sentit dures crítiques al Sinn Fein del Gerry Adams i Martin McGuiness, pel paper i la paciència que estan tenint, desprès de 10 anys dels acords del divendres sant, no podré entendre dures crítiques i trinxades generals a ERC i a aquest projecte de llei tant important i únic a la història del nostre país.

No podran davant un poble unit, alegre i combatiu!

6 comentaris:

Sedinis ha dit...

essent l'estat espanyol, vaja, el seu govern, qui ha d'aprovar si es pot tirar avant un referèndum... tu creus que permetran un referèndum per l'autodeterminació? et vaig molt optimista... permete'm que en dubti (i que dubti d'ERC).

àpalis profe, fins aviat!

;)

Anònim ha dit...

TINC LA SENSACIO, QUE NOMES SERA VALID PER ESCOLLIR,ENTRE ESQUEIXADA O EMPEDRAT.
JUGANT AMB BCN.

Eric ha dit...

Dubtes i pessimisme, un clàssic de l'espanyolisme per desacreditar l'independentisme.
Bé... jo no he dit en cap moment si aconseguirem la independència o no, només he dit que hi haurà un xoc de sobiranies, i crec que això és molt positiu. Ara, si de bones a primeres ja diem que només servirà per triar esqueixada o empredat, és com quan el tribunero de torn ja durant el Gamper diu que aquest any res!
Stop rondinaires i pessimistes!

Anònim ha dit...

AMIC. AMB SAP GREU OFENDRE,PERO SOC MASSA GRAN PER NO SER REALISTA,
NO HAN PUC IMAGINAR AN ZARAGOZA O AL ICETA CONVOCANT.... RES, NO PUC, I ALS ALTRES.... POBRETS¡PROU FEINA TENEN HAN AGAFAR LA CADIRA.... AN SAURA TOT UN MODEL.
JUGANT AMB BCN

Eric ha dit...

Anònim, la veritat és que em costa d'entendre el teu escrit, entre altres coses perquè ja sé que és inimaginable que el PSC convoqui el referèndum, per tant no entenc massa la teva crítica.
Ho torno dir, per si no havia quedat clar, aquesta llei permetrà que els partits d'estricte obediència catalana, ara en majoria absoluta al Parlament, el puguin convocar.
Ara, si de bones a primeres ja no confiem en res, segur que no tirarem mai endavant.
De fet l'animo a que es presenti vostè a les eleccions a veure si tot rutlla millor.

Anònim ha dit...

DESPRES DE DUES PENAS DE MORT, FAMILIARS MOLT PROPERS,I EXILI, LA POLITICA ES VEU D' UN ALTRE MANERA...AJUDO,PORTES ENDINS,PERO DONAR NOM I CARA, PER ACABAR COM ESTEM ARA....NO GRACIES.
JUGANT......