dimecres, 11 de febrer del 2009

La normalitat segueix sent tossuda


El país té salut, i sobretot molta salut cultural, ja ho diu el Belda, nosaltres els catalans ja som independents, encara que això rebenti a una quants , ja som lliures perquè som senzillament singulars, perquè som, perquè existim. El que hem o hauríem de ser és separatistes, ens hem de separar políticament per una simple qüestió de comoditat. Catalunya seria millor sense Espanya, així de clar i català, tots els números ho avalen.
Doncs això... ja ho vam demostrar fa uns dies durant l'entrega dels premis Gaudí de cinema, amb la producció d'en Joel Joan, allò va ser una gala moderna, de qualitat, senzilla, sense estridències pròpies d'altri, i sobretot singular. I ahir ho vam tornar a demostrar a la sala Bikini de Barcelona, amb els premis que atorgava la revista Enderrock. Va ser la festa de la música catalana, amb tots els ingredients que pot tenir una trobada nocturna de professionals, músics i fans, una gala nostrada i ben feta. Ja no cal fer esment però, un altre cop, que la música catalana està passant per un bon moment i que gaudeix d'una bona qualitat, ja s'ha escrit i reescrit moltes vegades, qui no ho vulgui veure, que es prengui un xarop contra l'autoodi.
L'espectacle fou presentat per l'enigmista i simpàtic Màrius Serra i va comptar amb vàries actuacions: El gran Roger Mas fent una coproducció amb el valencià Òscar Briz, una excel·lent versió del Boig per Tu cantada a duo pel Pep Sala i la Mònica Green, els posats de moda Manel, la brillant actuació de l'Angelina i els Moderns amb la col·laboració de la tieta de tots, la Núria Feliu i un fi de festa una mica punkie del Belda i el Conjunt Badabadoc.
Dues cosetes m'agradaria puntualitzar per acabar; Tot i que la Bikini aporta tota la comoditat i el glamour que necessita una vetllada com aquesta, la sala va quedar petita gràcies a l'èxit que cada vegada més té la revista i la nostra música. Per tant, la qüestió seria fer una festa només per VIP's i professionals o canviar d'ubicació perquè encabir-hi cada vegada més públic.
I l'altra és que la majoria de la premsa d'avui, per vergonya de tots, no n'ha fet ni un sol esment, tot i que això tampoc seria una raresa, l'espanyolisme el tenim ficat al moll de l'os del país. Això demostra poc tacte i molt poca professionalitat. Naltros rai! ja fem la feina ben feta! ja vivim feliços menjant anissos i gaudint de lo nostru. Però és clar, això fa mal, la feina ben feta fa mal i per això ens volen ometre i destruir.
Felicitats a l'Enderrock, que es van fer un fart de suar perquè tot estigués en ordre i als tècnics de so de la sala Bikini, amb professionals com aquests el país seria diferent. Hi posaria la ma al foc.


Per saber quants premis es van entregar i que els va rebre, entreu aquí: http://www.enderrock.cat/noticies.php