dimecres, 18 de febrer del 2009

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR


AVUI, 18 DE FEBRER, ÉS EL TERCER ANIVERSARI DE LA PRIMERA MANIFESTACIÓ DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR
LES REIVINDICACIONS "SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR" CONTINUEN VIGENTS DAVANT LA PROPERA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL ESPANYOL


Demà, 18 de febrer de 2009, es commemora el tercer aniversari de la multitudinària manifestació pels carrers de Barcelona sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir". Aquella marxa representà la presentació pública de la Plataforma pel Dret de Decidir i, també, l'inici de les seves activitats per promoure el dret de decidir com un dret legítim de qualsevol poble.

En aquests moments, el lema d'aquella manifestació continua més vigent que mai. Davant la propera sentència del Tribunal Constitucional espanyol, la PDD considera que cal reclamar el dret de decidir del poble de Catalunya i establir les eines (com ara la Llei de Consultes Populars per via de referèndum) que permetin aquest exercici.

Hores d'ara, la Plataforma pel Dret de Decidir treballa intensament per a preparar la resposta de la societat civil a la sentència del Tribunal Constitucional. Per això, la PDD ha reunit les seves entitats adherides i també les principals organitzacions culturals, sindicals i polítiques del país amb l'objectiu de traçar el full de ruta de la resposta. Així, aquestes actuacions començaran amb la presentació d'un manifest signat per les principals entitats i personalitats del país. Aquest text serà presentat en poques setmanes i recollirà les principals reivindicacions en el context polític actual. Al mateix temps, la PDD – amb la seva vocació de fer de paraigua de totes aquestes organitzacions – també prepara actes concrets que desembocaran, molt probablement, en una manifestació popular.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.