dijous, 21 de juliol del 2011

Jo, Junqueras.

Esquerra Republicana de Catalunya acaba de fer 80 anys, l'històric partit del centreesquerra nacional és un partit que agradi o no, Catalunya necessita com l'aire que respira. Talment com és necessari també un partit fort del centredreta nacional. I és per això que fruit dels progressos i els serveis prestats al país durant els últims anys amb el seu desgast corresponent, Esquerra necessita ara una nova embranzida que torni a posar el partit de Macià i Companys al lloc que li pertoca, que no és cap altre que el de condicionar directament la política catalana per portar la nació cap a la llibertat i la justícia. Perquè comapanyes i companys, en aquest país es nota molt quan ERC no condiciona de valent, i si no fixeu-vos en l'estat actual.

Esquerra doncs, necessita com el peix l'aigua la benzina necessaria per aixecar el vol altre cop, i aquesta circumstància no la pot representar millor que l'Oriol Junqueras i tot el seu equip. Una renovada confiança plena de la millor experiència i d'aires nous que reflotarà el partit i el posarà altre cop al lloc que es mereix.

Ara més que mai cal generositat, seny, ordre i confiança, no només als propis militants sinó també als antics i nous votants que té i tindrà Esquerra. Aquest és el seu, el meu, el nostre, el vostre PROJECTE:

Des de l’honor i l’orgull que sentim com a militants d’Esquerra Republicana de Catalunya, estem convençuts que el nostre partit és la millor eina amb què compta la nació, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, per avançar cap a la plena sobirania i cap a una societat més lliure i justa.

Són precisament aquests els principis que van inspirar el naixement de la nostra Esquerra fa vuitanta anys a la ciutat de Barcelona, en un procés de confluència de diferents sensibilitats republicanes, progressistes i catalanistes que tan bé sintetitzen Francesc Macià i Lluís Companys, plasmades en les sigles d’ERC que en si mateixes representen tota una declaració de principis.

Hem anunciat la nostra candidatura a les eleccions a la Presidència i la Secretaria General d’ERC, que tindran lloc el proper 17 de setembre segons un procés democràtic insòlit i exemplar en la resta de l’arc parlamentari: només la gent d’ERC escollim la direcció política en un sufragi universal i obert.

Des de la humilitat i l’esperit de servei proposem una direcció col·legiada que conjugui renovació i experiència, que generi il·lusió i cohesió. Volem renovar formes i continguts, accentuar el municipalisme i aprofundir en la qualitat democràtica perquè estem convençuts que cal tornar la política de partit als que el representeu, sigui a les institucions, o bé a la vostra feina, a la societat civil o a les assemblees locals.

Volem compartir la responsabilitat de construir la confiança en nosaltres mateixos. Amb il·lusió i coratge reconstruirem l’espai polític de la nostra esquerra, la del radicalisme democràtic, la justícia social i l’ambició nacional. Amb el convenciment que només podrem superar els dèficits socials, la incertesa i l’atur que patim, amb la seguretat i fortalesa dels nostres vincles socials i col·lectius; només avançarem com a partit si som capaços de sumar i treballar tenaçment des de l’ajuda mútua i la cooperació.

Perquè junts som més forts, visca la República catalana!

1 comentari:

Josep ha dit...

Jo també prefereixo l' Oriol Junqueras.

Això sí, abans de prendre la decisió vaig anar a escoltar el Carles Bonet. Escoltar, els hem d'escoltar a tots.