dimarts, 26 de juliol del 2011

El Soul del nord empeny de nou

Fa poc més d'un any ja us advertia que els amants del Northern Soul i en general l'amor que se'n desprèn d'aquest semblava que mica en mica tornava a treure el cap sobretot en els països anglosaxons, és clar.

Els balls troneres d'aquest estil -altrament dits Allnigthers- sempre els pots trobar en algun racó o altre del continent, talment com un bolet a la muntanya. L'aparició d'alguna pel·lícula -Soul Boy- també ha fet la seva feineta, però sobretot la irrupció de les dues noves grans dives de l'estil, la Duffy i la malaguanyada Amy -al cel sigui!-, han fet que el Soul enganxifós i senzill que interpretaven tan bé els artistes negres de la costa est dels EEUU, i que tan agradava als joves del nord d'Anglaterra, no acabi arraconant-se en l'oblit més profund.

Ara, com l'aigua a les flors a la primavera, ens cau un interessant i bonic curtmetratge de Dean Chalkley titulat Young Souls, que, com us podreu imaginar es tracte d'un viatge profund amb una excel·lent fotografia escènica en el paradís i el submón del Northern Soul. Gaudiu-lo prement AQUÍ. Val la pena!

Young Souls (Teaser) from Dean Chalkley on Vimeo.

Aprofitant l'estrena del curt, el director i també fotògraf va presentar una exposició fotogràfica del film al Youth Club de Londres. Una més que segur interessant exposició que romandrà en aquest local fins al 4 d'agost.