divendres, 17 d’abril del 2009

ERC s'ha enfortit


Ahir es va escenificar un fet que jo ja fa uns dies vaig demanar a través d'aquest humil bloc, tancar files dins a ERC per fer pinya tots plegats i així començar l'ofensiva exterior, bàsicament perquè les eleccions estan a la cantonada i prou temps hem perdut ja ensenyant les vergonyes a la premsa i les desevinences, a vegades infantiloides, que hi ha a dins del partit.
Ahir va ser un gran acte, un acte on en Josep-Lluís Carod-Rovira va tornar a treure tota la seva màgia i saber fer per anunciar que avalava la candidatura d'en Puigcercós a les eleccions del Principat, i per dir ben clar i solemne que ell continuava en la primera línia política (em sembla perfecte, ERC no es podia permetre el luxe de perdre una ment tant privilagiada com la d'en Carod), per tant que acompanyaria el Joan a la nova aventura que els espera, que ens espera.
Ahir tornava per tant la millor ERC, en Puigcercós ho va desglosar molt bé, la que ha fet que el partit d'en Macià i Companys sigui el tercer partit del país i el partit desacomplexat nacionalment, el partit de base, popular, amb principis republicans, el de la menestralia i la petita i mitjana empresa i dels treballadors, el de la llibertat, una esquerra singular a Europa que no és marxista ni jacobina, un partit que ha aconseguit per fi trencar l'hegemonia mental del català provincià representada pels dos grans partits regionalistes d'aquest país. Abans semblava que per ser catalanista havies de ser un rànci montserratí, i que per ser d'esquerres no podies aspirar a la llibertat política de la nació. Aquestes tonteries, pròpies d'una ment malaltíssa i perdedora van trinxar-se el 2003 amb la gran pujada d'ERC i espero que segueixin amb la mateixa o més força, pel bé i la supervivència del país.
I ho espero de tot cor, per això desitjo que els corrents crítics que encara segueixen a dins d'ERC no perdin força, però que siguin molt responsables del moment que vivim i facin un esforç de contenció i de confiança, i que els rondinaires habituals de l'independentisme català siguin conscients del país que tenim. Sempre serà millor una ERC forta que una ERC enfonsada, sempre seria millor 35 diputats que 10, perquè amb 35 l'avanç nacional si ara va a 50 Km/h (abans anava a 20) potser podria anar a 100Km/h.
Perquè ja sabem com les gasta la sociovergència, no?!

9 comentaris:

Manel des de l'exili ha dit...

Estem igual que abans del congrés o pitjor.
Continuem amb una direcció bicèfala amb dos líders que segueixen enemistats personalment, no es van donar pas la mà en cap moment durant l’acte i en Carod l’hi diu al Puicercós "Tu ets l’home del partit i jo l’home del Govern i ERC ens necessita a tots dos."
Vaja,que en Carod està convençut que Esquerra continuarà al govern i que ell serà el responsable de les polítiques del partit cara en fora i en Puigcercós de cara endins, al Partit, de fet com sempre han fet des de fa 12 anys!

Com que l’estratègia suïcida de pactar amb el PSOE de Catalunya està avalada tant per un, com per l’altre, i corroborat per les felicitacions que el sicari d’en Iceta els ha fet, estic segur que l’electorat castigarà encara en més força a Esquerra. Estic segur que en les properes eleccions al Parlament ERC traurà en prou feines 12 o fins i tot menys diputats. A les hores, company Daniel, si que ERC anirà a 10 per hora!

Tot per culpa d’aquesta colla d’incompetents, messiànics i estúpids dirigents com en Carod, Puigcercós, Ridao, Benach, Huguet i també dels 60% de la militància que els va votar en el passat congrés!.

Per cert, potser per fer ERC més forta com tu dius, he escrit aquest article al meu bloc:

Llum verda per la cacera de bruixes a Esquerra?
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/130554

Eric ha dit...

Per començar jo no em dic Daniel, per continuar, que no es donéssin la mà d'on ho has tret, hi eres tu ahir? Perquè es van agafar més d'un cop. De totes maneres si es van donar la mà o no és més per la premsa rosa que per un debat polític seriós.
I per acabar, amb gent com tu segur que el país tornarà a ser aquell país tant gris com ho era els anys 80 i 90 on la sociovergència fei aestralls. Jo no ho vull, tu sí. Aquestes són les dues Catalunyes.

Manel des de l'exili ha dit...

Perdona Eric, m'he equivocat amb el nom. En tot cas si he dit lo de la mà és perquè ho he llegit en dos diaris digitals.
Logicament jo no vaig poder ser-hi perquè visc a Alemanya.

Per cert, no se que hi pinta això de la sociovergència, d'on treus que havia sociovergència els 80 i 90?.
A Catalunya mai ha hagut sociovergència en practicament cap institució catalana i encara menys en la Generalitat.

Però deixem que et digui una cosa, soc militant des de el 1991, però simpatitzant d'ERC des de el 1987 amb la crida nacional que va fer en Colom i en Carod des de la Crida per la Solidaritat. I et puc dir que malgrat les grans dificultats que varem pasar el 1995 amb la fugida del Colom-Rahola, mai Esquerra havia estat tant en perill com ara de rebre un desastre electoral.
Només és comparable amb l'epoca de l'Hortalà i que va ser resolta amb l'entrada de milers de nous militants prevenents de la Crida d'en Colom, uns centenars del PSAN del Carod i unes desenes del MDT-Terra Lliure.
Jo vaig ajudar a fer fort el partit al Maresme Nord i estic molt emprenyat que tot el que hem aconseguit, ara sigui dilapidat per aquesta colla d'incompetents que tenim afferrats a la poltrona.

Si ERC no canvia totalment les cares dels que ja porten més de 20 anys visvint de la política per cares noves i sobretot que no han perdut la credibiltiat, Esquerra té tot els numeros per quedar molt malament en les properes eleccions al Parlament.

Recorda que som el partit amb més exvotants que votants i encara ningú dels responsables ha dimitit ni ha rectificat res de la estrategia que els votants han deixat de votar-los.

Salut i Independència

Ah!, per cert, en el 1992, a Catalunya es podia veure el 70% de les TV disponibles en català, en canvi ara, quantès? un 20%?

Eric ha dit...

A veure... La sociovergència s'ha repertit el país des de la transició fins ara, no només en l'estat mental dels catalans sinó que uns governant la Diputació de BCN i els altres la Gene. Per tant sociovergència a tope!
Que els sociates són l'enemic núm. 1, cap problema, si segueixes el meu bloc veuràs com els odio, peró i què?! ERC està fent molt bona feina i la que pot a les seves conselleries, com mai s'havia fet en termes nacionals, i jo prefereixo això que està a les trinxeres.
ERC baixarà gràcies a la premsa sucursalista, o sigui tota, som els camàlics de la història som els únics que rebem perquè som els únics independentistes al Parlament, i també gràcies als rondinaires de torn, una espècie molt abundant en aquest país, et recomano molt aquest post, així entendràs a qui em refereixo: ttp://delaguard.blogspot.com/2008/09/catal-empreyat-o-catal-provinci.html

Pel bé del país millor que ERC no baixi, jo no vull ser un martir o com els bascos, de com a pitjor millor, jo vull guanyar.

Salutacions patriotiques des de Vic.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Hola Eric, us seguiu equivocant pensant que els que vam votar ERC en el passat ho feiem perque hi havia un missatge d´esquerres. Jo i moltíssima gent més (+ de 400.000 persones), votavem ERC perque era una opció clarament independentista. Heu prioritzat el front d´esquerres en lloc d´actuar amb clau Nacional. El més intel.ligent a les darreres eleccions haguès estat romandre a la oposició i deixar al Mas governar en minoria. Jo sóc un ex-votant de tota la vida (tinc 40 anys, i sempre havia votat ERC, amb Colom, Rahola, Carod sota totes les circumstàncies, però el que heu fet els darrers anys ha estat un gravíssim error històric que sewrà la tomba de l´actual E)
Salut i independència!

Anònim ha dit...

ERC.S'HA ENFORTIT?.
NO FOTEM, QUE NO HANS MAMEN EL DIT.UN GALDOS PACTE ENTRE PARS.
I PER TORNA, CARRETERO....UN GRAN ARTICLE CERT, PERO ENCARA LO ENMERDA MES, TU ESTARAS MOLT CONTENT,PERO JO TREMOLO.
JUGANT AMB BCN.

Anònim ha dit...

Esquerra s'ha enfortit... Com sempre, els d'ERC veuen el que volen veure, i així els anirà. Us esteu fotent trampes al solitari!!

Per mi, millor, pq espero que us foteu una hòstia electoral que la paret del col·legi us en doni dues, que merescut ho teniu per haver traït al país i a molta de la seva gent.

"Mans netes", "tenim la clau"... Ni a Moçambic podreu anar-ho a explicar, això...

SERGIBR ha dit...

Esquerra és un partit de desgast polític i amb fortes desavinences internes. Penso que el futur independentista hauria de passa aviat per altres mans. La CUP és una opció?? MMMmm...no sé, haurem de donar un vot de confiança i que bufin altres vents. Salut.

Eric ha dit...

Us proposo una cosa, perquè no ens trobem tots els indepes en un bosc del Lluçanès i ens vestim de papus, rodejats emb estelades i amb una foguera al mig i ens immolem per la pàtria mentre cantem el Virolai.
Rondinaires i trinxeraires del món, unim-nos!
Bon dia en un diumenge assolellat en el nostre bonic país.