dimarts, 28 d’abril del 2009

Homenatge als germans Badia


Avui fa 73 anys que van assassinar vilment i a traició els germans Badia, en Miquel i en Josep, fills de Torregrossa al Pla d'Urgell. Van ser assassinats per un malfactor de la legalitat republicana, un espanyolista enemic de la llibertat de Catalunya militant de la FAI.
Ells van actuar amb Bandera Negra en el complot del Garraf, ells van passar per la presó, ells eren membres de les JEREC i Estat Català, ells van organitzar el 6 d'octubre del 34, ells van ser fidels sempre a la Generalitat i a les llibertats nacionals de Catalunya.
Així ho escrivia un conegut periodista de l'època, el manresà Josep M. Planes: "Val la pena que els catalans no ho oblidin: Badia no ha estat mort per cap dels errors polítics que hagi pogut cometre. Badia ha estat mort perquè, en nom del catalanisme i per servir el catalanisme, va plantar cara al focus criminal que des de sempre, davant la indiferència dels Governs espanyols, havia infectat la vida del nostre país.” Ell va caure mort també dies després en mans del facciosos de la FAI.
Recordem-los com a icones de la fermesa i la valentia catalana
Honor i glòria als germans Badia!

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Va bé recordar aquesta mena de fets. Perquè no ens vulguin donar gat per llebre.
Uns cafres aquests de la FAI. I assassins.