dilluns, 12 de gener del 2009

Lluís Colet, gentil espurna de Perpinyà


Els rècords Guiness, ben coneguts per tothom, em donen la sensació que han passat ja a ser un submón ben peculiar que el podríem titllar de freak, podríem dir que són una barreja de trasnochisme surreal. El nostre país, cercant la normalitat tant anhelada, però també perquè no dir-ho, com a territori abonat al surrealisme, no en queda al marge d'aquests rècords tan estrambòtics.
El nostre estimat amic de Perpinyà, Lluís Colet, el qual tinc la majestuosa sort de conèixer-lo, s'ha proposat tornar a fer un altre rècord mundial, aquest cop parlant durant 124 hores sobre la llengua catalana.
Després de les 24 hores parlant sobre el Barça i les 48 sobre Dalí, ara li toca a la nostra estimada llengua mil·lenària.
Encara me'n recordo quan amb els Glissando*, durant la nostra gravació del seu tercer disc (molt recomenable, per cert) a l'Alt Empordà, vam fer una escapada fins al centre del Món, a l'estació de Perpinyà, per veure'l i donar-li suport en el seu intent victoriós de les 48 hores sobre Dalí. D'allí en va sorgir una amistat, el Marc Sora va quedar-ne corprès, que va desembocar en una bonica cançó titulada Colet a Nova Caledònia(Glissando*, Surplus, 2005). Després vingueren alguns partits de l'USAP amb ell, i la presentació del disc a la sala Bikini amb la seva presència estel·lar.
Lluís Colet amb les seves tradicionals capdepera, catalanista incansable del nord, conserge del tètric museu del Castellet de Perpinyà, Usapista, ex-legionari francès enviat a Nova Caledònia, i sobretot una gran persona, torna per passar un cop més a la història, d'una manera o altre, però a la història. Des d'aquest humil bloc li dono forces i ànims.



Fotos:
-Lluís Colet amb el seu gran corbatí del Barça, un altre rècord, que fa 111 cm. el minut que el Koeman va fer el gol de la victòria a Wembley. Impressionant!

-Els Glissando* amb les capdepera, en homenatge a Colet.

3 comentaris:

Sedinis ha dit...

mira... doncs avui m'has descobert una mica d'una cançó que m'agrada molt! jejeje!

Anònim ha dit...

Els Glissando haurien de tenir un monument al Paral·lel barceloní, no?
Ho dic perquè sinó la gent es pensarà que això de fer l'indi en català es cosa d'ara...

Josep ha dit...

El Rosselló és genial:

-Josep Pujol, «Le Pedoman».
-Marlene Mourreau
-pascal Comelade