dilluns, 3 de març del 2014

Demà publiquem nou disc (autobombo)

Les cançons de Renaldo & Clara són un secret a cau d’orella, un secret que poc a poc es va escampant, sense pressa però amb fermesa. Aquest grup lleidatà porta ja un temps deixant-nos pistes. Han tocat en festivals com el BAM, el Faraday o el Primavera Club i compten amb dos EPs molt ben rebuts per la crítica. Ara encaren el repte del primer disc llarg, “Fruits del teu bosc”, que es publica aquest dimarts 4 de març.


Deutors del pop/folk britànic dels 70, de l’indie més minimalista i també del Donosti Sound, Renaldo & Clara sorprenen amb unes cançons subtils però carregades de detalls. Un bon exemple és el primer senzill, “Gira-sols”. Melodies de punta al coixí que, rere una aparença innocent, amaguen tota una paleta de matisos que va de la carícia a l’esgarrapada. Un disc ric en emocions i màgia on cada decisió ha estat cuidada al detall, amb una especial recerca de la calidesa analògica.

En l’univers sonor de “Fruits del teu bosc” hi brilla especialment la veu suau, càndida però sensata, de Clara Viñals, autora també de totes les cançons. Cançons on enyor i esperança se serveixen en idèntiques dosis, on la boira de Ponent sempre acaba filtrant els raigs del sol. Cançons que són veritables epístoles a algú a vegades present, a vegades llunyà. Dolça però no ensucrada, afable però amb les coses clares.

Acompanyen la Clara en aquest viatge els habituals Víctor Ayuso (guitarra acústica i també productor del disc) i Hugo Alarcón (teclat, violí, mandolina) i una secció rítmica que finalment s’ha consolidat amb Jordi Rexach “Mante” (baix i contrabaix) i Eric Herrera (bateria i trombó). 




 

Ja pots veure el primer videoclip, “Gira-sols”, realitzat per Alba Cros. 




Una gentilesa de Bankrobber