dissabte, 15 de desembre del 2012

Hadijatou j'acusse, depèn de tu.

Una amiga meva m'ha demanat si podria donar a conèixer aquest interessant projecte. Servidor, que es deu als amics i amigues, perquè aquesta voluntat és una obligació moral que ens enforteix l'esperit i ens fa millor persones, no s'ho ha pensat ni un minut. Perquè és important informar i denunciar injustícies que com a éssers humans no ens podem permetre. Perquè encara hi ha vergonyes que ens transporten als confins més terribles -encara- de la humanitat. La gent d'Occident com nosaltres, que tenim la sort de viure certa pau espiritual amb el sentit crític com a bé més preuat, puix hem forjat i passat totes les revolucions morals i socials possibles, hem de procurar ajudar perquè aquestes tenebres de bàrbars sense escrúpols avui en dia no succeeixin. Aquí teniu el que aquesta bona amiga m'ha enviat, i siusplau, feu-ho conèixer si podeu:

'És (de fet, serà) un documental que explica una història molt bèstia: la de l'esclavatge al S. XXI.
Sí, encara hi ha esclaus avui en dia i aquest documental vol explicar la història de Hadijatou Mani, la primera esclava que va denunciar al govern del seu país per permetre que ella fós esclava, i la primera que va guanyar. Des d'aleshores lluita perquè els seus fills tornin amb ella, perquè segueixen vivint amb el seu antic amo (que alhora és el pare de les criatures, perquè ella també era esclava sexual...). La seva història va servir perquè d'altres dones esclaves poguéssim alliberar-se. I ha de seguir servint per això. Per l'alliberament dels esclaus africans, i dels seus fills.


La primera part del documental dirigit per Rosa Cornet i Lala Gomà (el seu alliberament) ja es va gravar, i ara es vol anar a Níger per assistir al judici dels seus fills i acabar el documental. Per això avui hem començat una campanya de crowfunding. Caldrà molta força perquè calen 50.000 euros per acabar amb aquesta història...

La història de la Hadijatou ha d'arribar a tothom, perquè aquest documental només s'acabarà amb l'ajuda de tothom.




Aquí van els enllaços:
https://www.facebook.com/hadijatoujaccuse
www.twitter.com/hadijatoucat o www.twitter.com/hadijatoues
www.hadijatou.org 


I el més important: http://www.sponsume.com/project/hadijatou-jaccuse (és la web on hem engegat avui fa poca estona la campanya de crowfunding per acabar el documental).

També hi ha un tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=mKhlDP9hWN4