dilluns, 16 de juliol del 2012

No perdéssim pas el bon gust!

És l'Eurovegas al Delta del Llobregat un projecte adequat per al nostre sistema productiu o pot ser un error que pagarem car com a país? És cert que ningú es pot negar a la creació de llocs de treball i encara menys a la lliure empresa, però també és convenient que l'administració tingui en compte si un complex d'aquestes característiques és viable en un territori concret valorant tots els aspectes que s'hi posen al damunt.

Jo m'oposo a l'Eurovegas a Catalunya des del primer dia per vàries raons, principalment, deixeu-m'ho dir ras i curt, perquè actualment ens passem el dia donant-nos cops de cap a la paret lamentant que fóssim tan estúpids com per deixar que el totxo i el turisme banal fossin el nostre principal model econòmic. Caure un altre cop en aquest parany seria molt gros. Voldria anar però una mica més enllà i exposar un altre motiu per tal d'oposar-me a aquesta txarlotada que ens volen construir al costat de casa (en el meu cas, mai millor dit). I és que aquest projecte suposaria una aberració estètica en un país on la gràcia del qual, rau precisament en la bellesa i el bon gust. Que altres països amb grans extensions i amb un sentit de l'estètica dubtós hi càpiga un complex com aquest ho trobo raonable i més si són a països amb molta mà d'obra i poca PIME (jo no sóc d'aquells que exclamen 'Eurovegas ni aquí ni enlloc'), però en un país que ha demostrat tenir una economia de l'excel·lència i l'enginy, sincerament ho trobo d'una desesperació de baix nivell i massa simplista. L'estètica és important, marca la bellesa i el sentit harmònic de la vida, hauria de formar part indissociable d'una societat si vol esdevenir avantguardista i pionera al món.

Entenc que un socialista del clan de la 'carmanyola al costat de l'autopista' i alcalde metropolità, només hi visualitzi llocs de treball i res més, però el que no em quadra és com el suposat govern dels 'millors' no aposti per un país modern i de primera, i caigui en aquesta trampa que comportarà pa per avui i gana -sobretot decadència- per demà. Un model que lluny de la idea d'un turisme de qualitat i repartit pel territori que l'exconseller Josep Huguet va endegar durant el segon tripartit, representa la vulgaritat i la banalitat de les relacions humanes. Un fet que, per cert, m'importa ben poc puix cadascú és lliure de fer el que bonament pugui i vulgui, però que si a més, significa trinxar l'únic espai sostenible que queda al Delta del Llobregat tirant per terra el termòmetre del bon gust de Catalunya, malament rai...

No creieu que ja hem destrossat prou la costa dels Països Catalans? No hem demostrat ja que el turisme funciona en aquest país com per haver de construir un altre projecte mastodòntic com aquest? Creieu sincerament que el turisme que vindrà a l'Eurovegas es repartirà pel territori o es quedarà allí creant un ecosistema francament lamentable? A un servidor doncs, fa que tot plegat només em provoqui urticària. Queda dit!

Las Vegas Sands Corporation a Macao