divendres, 6 de juliol del 2012

Els nostres mods de cada dia

Escúters, música negra, smart dress, individualisme... Aquests termes conformen el comú denominador d'un llibre que acaba de sortir referent a l'escena Mod de casa nostra. Sí, de casa nostra, persones que des de Perpinyà a Alacant senten, viuen i xal·len la vida d'una manera similar, fent que la subcultura -o contracultura- juvenil modernista, sorgida de la bonança econòmica de l'Anglaterra de la post guerra, romangui encara ben viva per les nostres viles i ciutats.

'4o Mods de les nostres terres' (editorial Base), és el títol d'aquest recull de vivències de mods de diferents generacions amb una notòria varietat estilística on cada biografia veu la jugada des del seu punt de vista: amants dels sons més negres, els que tendeixen al garatge i a la psicodèlia, o els més influenciats per el look skinhead i els sons jamaicans. Un llibre a tenir en compte, sobretot pels amants de les sociologia musical perquè explica una part important i potser força desconeguda de la història de l'undergound del nostre país.

Avui divendres hi haurà la presentació a la Casa del Llibre (Rambla Catalunya, 37) amb l'autor del llibre, en Robert Abella, un històric mod de les terres de l'Ebre, amb convidats especials. Aquí en teniu la invitació: