dijous, 26 de juliol del 2012

Els brigadistes partim cap a l'Estivada de Rodés

Benvolguts fans, els Badabadoc amb el seu espectacle OK! BRIGADA INTERNACIONAL tornem a la càrrega aquest cap de setmana i encarem l'última part de la nostra particular gira catalanooccitana. Doncs sí, avui partim conjuntament amb els grans i cèlebres Orxata, el mestre Gigi de Niça i el terror de les muntanyes, Stefano, cap al Rodés llenguadocià per oferir davant de milers de persones -sí, sí, es veu que aquest festival pica alt- el nostre espectacle brigadista meitat català, meitat occità. Us hi apunteu?

Aquí teniu l'explicació de l'event:

L'Estivada de Rodés, ara reconegut com el festival occità de referència per al seu caràcter multidisciplinari i la seva singularitat de festival interregional de les cultures occitanes, la Estivada tracta, a través de les seves propostes artistiques i culturales com per a la seva pràctica, de trencar les idees “folkloristes” massa sovint units a les llengües i cultures regionals.
Separat dels punts de vista habituals, tenim una visió moderna i universalista de la nostra identitat, que no es resigna al silenci i tracta que l’occità re-trobi el lloc que hauria de ser el seu: el llenguatge de la vida i no de la memòria.

Tota la programació de Estivada es construeix al voltant de la llengua occitana, la llengua minoritària de tota la meitat sud de França, així com algunes zones dels països veïns (Espanya i Itàlia). Estem tractant de mostrar el millor, i d’ancorar la nostra història al segle XXI. No obstant això, tenim, òbviament, amistats, favorits, solidaritats amb altres artistes, altres idiomes, altres persones.
L’occità és una qüestió d’elecció, una convicció, que és la nostra, i que no permet la neutralitat: la llengua occitana no té estatut oficial, i Occitània existeix només si cada generació d’homes i dones es diuen occitans. No volem imposar res, proposem a les ments obertes noves interpretacions de la llengua, de la cultura, de la societat, perquè tothom pugui amb plena consciència reconèixer-se , trobar-se, descobrir, compartir
Volem canviar les coses, sí, però no deixar ningú a la carretera: en la Estivada el sectarisme no és apropiat. Sempre trobareu alguna cosa o algú que t’acompanyi en el descobriment de la llengua i de la cultura occitana: artistes, voluntaris, associacions, mestres, Guia de Supervivència, documentació …

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El projecte, tindrà un format CD? O el té? És que m'estic tornant boig buscant-ho per la xarxa ...

Jan Faidit

Eric ha dit...

Ara mateix no hi hah res gravat. Estem valorant però de gravar l'espectacle. No t'asseguro res però...

SEL Escola de Rugby de Vilanova i la Geltrú ha dit...

Seria ideal!

Jan

PS. Per cert: tinc per casa encara un single de Mountzion ... Els anys no passen en va, ;-)