dissabte, 6 d’agost del 2011

Ei guiri, bon estiu!

Abans que la calor africana -arribarà aquest any?- ho arrasi tot i faci que el país realment es paralitzi, llavors algú encara es pregunta perquè alguns països se'n surten millor que els altres, és el territori que fa l'home companys!!! En aquest bloc us desitjo, ara sí, un molt bon estiu i que us sigui lleu.

I per fer-ho he triat la que segurament és la millor cançó de l'estiu de tots els temps, es tracta dels Mitjons Blancs de la banda rumbera anoienca, Els Terratombats. Un honor personal haver-hi col·laborat!

ELS MITJONS BLANCS
Els mitjons blancs són una icona que sovint s’identifica amb una manera de fer d’aquells guiris que visitaven i visiten les nostres contrades, especialment a l’estiu, a la recerca de sol, platja i festa. Durant molt de temps, el nostre país ha viscut amaga
t de cara a aquests turistes, que tenen una visió distorsionada del país on van a estiuejar, esperant trobar-hi els toros, la sangria o les sevillanes.

Sovint hem de fer un esforç pedagògic per explicar-los on es troben i què és típic de casa nostra; per explicar-los que aquells tòpics que pensen trobar (i que troben en algunes situacions) no són propis de la nostra terra, que té una llengua, una cultura i unes tradicions que cal que coneguin si volen gaudir del país d’una manera més real i autèntica.

Gaudiu-ne i feu-ne difusió, especialment entre aquells estrangers que no acaben de saber on són quan venen a casa nostra de vacances!!!